Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Copaci tăiați ilegal într-o pădure din Vama

Inspectorii de la Garda Forestieră Suceava au descoperit mai multe cioate de copaci care au fost tăiați ilegal dintr-o pădure din Vama. Este vorba despre 23 de cioate de molid.

Cu prilejul verificarilor facute de Garda Forestiera Suceava s-a identificat într-o suprafață de pădure de 1 ha, situata pe raza comunei Vama, zona Deia (OS VAMA, UP I)  detinută de o persoană fizică, fără contract  servicii silvice – pază cu o structură silvică autorizată, 23 cioate provenite de la tăierea fără drept a 23  de arbori din specia molid ce totalizează un volum de 59,47 mc. Valoarea totală a prejudiciului este de 29374 lei. Din verificările efectuate cu ajutorul lucrătorilor IPJ Suceava – SICE. s-a constatat că masa lemnoasă a ajuns la un operator economic care are ca obiect de activitate exploatarea forestieră și prelucrarea primară a lemnului, iar punctul de lucru este situat în vecinătatea parcelei afectată de tăieri. Întrucât valoarea prejudiciului depășește cu mult valoarea de 5x valoarea unui mc pe picior (142 ori), fapta constiuie infracțiune, iar cazul a fost preluat spre cercetare de către organele ablilitate”, precizează Garda Forestieră Suceava.

Proprietarul a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea serviciilor silvice. În ceea ce privește operatorul economic, verificările continuă în vederea stabilirii legalității achiziționării materialului lemnos.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*