Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Tânăr judecat după ce a înjunghiat un bărbat. S-au certat din cauza copiilor

Un tânăr de 30 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de libertate, pentru violare de domiciliu și tentativă de omor. Ionuț Iulian Boariu este recidivist, iar anchetatorii arată că  pe 12 iulie acesta a atacat un bărbat, vecin de scară cu concubina sa, după o ceartă din cauza copiilor.

Ionuț Boariu locuiește la Fălticeni, la locuința concubinei sale. Între concubina acestuia și un vecin de scară, un bărbat de 59 de ani (T.N.) existau niște certuri mai vechi legate de copii.

În cursul zilei de 11 iulie 2017 nepotul victimei ar fi fost lovit de una dintre fetele concubinei. Vrând să pună capăt certurilor, Ionuț Boariu, în ziua de 12 iulie 2017, cu aproximație orele 18.00-18.30, în momentul în care se îndrepta spre domiciliu, s-a intersectat cu victima care stătea pe treptele din fața scării blocului comun. Inculpatul i-a adresat persoanei vătămate cuvinte jignitoare, amenințând cu acte de violență atât pe persoana vătămată cât și nepotul ei. Luat prin surprindere de comportamentul inculpatului, T.N. a încercat să se ridice pentru a sta de vorbă și a lămuri situația, însă inculpatul l-a lovit cu piciorul în zona pieptului. Urmare a loviturii persoana vătămată s-a dezechilibrat și s-a prăbușit la sol, lovindu-se în zona capului de suprafața de beton din fața blocului.

Aparent incidentul a fost stins, în sprijinul persoanei vătămate a intervenit nepotul ei, care l-a îndepărtat pe inculpat, imobilizându-l la sol. Întrucât sângera abundent în zona capului, victima a intrat în locuința unde soția lui i-a dat un prosop pentru a opri sângerarea.

În continuare, lucrurile au luat o turnură ce putea avea urmări tragice, inculpatul, dornic de răzbunare și de a-i face rău victimei, a intrat în locuința sa de unde a luat un cuțit de bucătărie având dimensiunile de (cm) și apoi a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, aplicându-i două lovituri cu acel obiect în zona cervicală. De precizat este că în momentul premergător atacului victima se afla așezată în bucătărie, pe un scaun, iar în momentul în care a fost agresată a avut prezență de spirit și cu ajutorul prosopului cu care ținea comprese, a reușit să estompeze loviturile punând acel prosop în jurul gâtului. În acest context, leziunile provocate nu au fost grave și nici penetrante. De menționat este că în locuința persoanei vătămate se mai aflau soția ei precum și o altă persoană de sex feminin, aceasta din urmă a încercat fără succes să îl îndepărteze pe inculpat și să îl scoată în afara locuinței. În scurt timp în imobil și-a făcut apariția concubină inculpatului care a reușit să îl calmeze, cei doi părăsind în cele din urmă imobilul.

O nepoată de-a victimei a apelat SNUAU 112 solicitând echipaje de ambulanță și poliție la fața locului.

Ulterior persoana vătămată a fost transportat de urgență la spitalul din municipiul Fălticeni unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

„Potrivit concluziilor certificatului medico-legal nr. 566-SV/ A2 din data de 13.07.2017 întocmit de S.M.L. Suceava, victima a suferit mai multe plăgi tăiate regiunea cervicală anterioară, plagă contuză scalp parietal stâng ce a putut fi produse prin loviri cu un obiect tăietor înțepător-tăietor (posibil cuțit) și care au necesitat pentru vindecare un număr de 12-15 zile de îngrijiri medicale. Medicii legiștii au concluzionat că leziunile nu au pus în primejdie viața victimei”, spun anchetatorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Suceava.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânăr judecat după ce a înjunghiat un bărbat. S-au certat din cauza copiilor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*