Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Deputatul Ioan Balan, despre guvernarea PSD-ALDE: Nu știu de unde vor scoate resurse pentru a demara angajări în poliție și pentru a evita alte tragedii, precum cea de la Suceava

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că cel mai bun indicator pentru a măsura competența PSD și ALDE la guvernare îl reprezintă absorbția fondurilor gratuite, nerambursabile, care ar fi putut Ssă fie atrase de la Uniunea Europeană, care ar fi putut să contribuie la modernizarea României și care ar fi generat sute de mii de noi locuri de muncă în economia românească.

„Suntem la o distanță de peste 3 ani de când a început exercițiul financiar 2014-2020, iar România are o absorbție financiară efectivă care se situează la un incredibil 0,004%, adică nimic. Ponta degeaba face pe zmeul în această chestiune, pentru că el este cel care a întârziat acordul de parteneriat cu 2 ani, tot din incompetență! Grav este faptul că, pentru anul 2017 și anii viitori, PSD a programat ca majoritatea investițiilor publice din România să fie realizate din aceste surse, pentru că banii din bugetul național abia dacă ajung pentru plata pensiilor și salariilor pe tot parcursul anului. Construirea de autostrăzi, reabilitarea de căi ferate, extinderi de porturi și aeroporturi, modernizări ale rețelei școlare și sanitare, toate își au sursa de finanțare aproape exclusiv în aceste fonduri nerambursabile. Ori, cum ele sunt zero, tot acolo este și nivelul investițiilor din țară. Unii spun că liderii PSD-ALDE nu sunt preocupați de aceste fonduri pentru că din ele nu se poate fura așa ușor și că nu merită efortul pentru un comision așa de mic. Eu, personal, am o altă părere și cred că dezastrul absorbției de fonduri europene este pură incompetență a miniștrilor care au condus și conduc țara de mai bine de 4 ani. Este inadmisibil modul în care PSD nu depune nici un efort să întindă mâna ca să ia banii gratuiți de la UE, în schimb se străduiește, aici, în România, să mai aducă noi bani la buget prin tot felul de noi taxe și impozite, care mai de care mai absurde sau mai aberante, puse tot pe spinarea angajaților și a antreprenorilor onești”, spune Balan.

Deputatul sucevean atrage atenția asupra faptului că rectificarea bugetară din august va afecta negativ și ultima rămășiță din investițiile publice programate pentru acest an, cu efecte nocive asupra creșterii economice pe termen lung.

Nu este o necunoscută faptul că Guvernul a strâns bani puțini la buget și la rectificarea bugetară va trebui să taie de undeva pentru a acoperi necesitățile imediate: pensii și salarii. Nu știu de unde vor scoate resurse pentru a demara angajări în poliție și pentru a evita alte tragedii, precum cea de la Suceava. Știu cu siguranță de unde se va tăia? Evident că de la investiții, pentru că acest cuvânt este necunoscut celor din PSD. Efectele tăierii banilor de investiții vor fi, în schimb, profund nocive pentru toți românii, dar mai cu seamă pentru mediul de afaceri și pentru creșterea economică de care avem atâta nevoie. Asta, dacă până atunci, Guvernul PSD-ALDE nu mai introduce alte impozite absurde. Cine știe? Pentru că Guvernul și-a demonstrat pe deplin incompetența în a atrage fonduri europene, atunci ar fi bine să sprijine administrațiile locale, primăriile și consiliile județene, măcar cu bani pentru cofinanțarea cerută de Uniunea Europeană. Vă garantez că până la sfârșitul anului nu am mai avea zero barat la adus fonduri în țară. Administrațiile locale din Suceava, Alba, Cluj, Arad sau Bihor au demonstrat că pot face minuni pentru cetățeni, utilizând fonduri europene, doar dacă sunt lăsate de Guvern să facă acest lucru”, a mai declarat deputatul PNL.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Deputatul Ioan Balan, despre guvernarea PSD-ALDE: Nu știu de unde vor scoate resurse pentru a demara angajări în poliție și pentru a evita alte tragedii, precum cea de la Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*