Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Sucevenii vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului

Locuitorii municipiului Suceava vor plăti mai mult pentru  colectarea, ridicarea și transportul gunoiului menajer, de la 1 august.
Consilierii locali vor aproba, în următoarea ședință de CL, un proiect de hotărâre în acest sens, prin care taxa de ecologizare se majorează de la 5 lei pe lună şi persoană la 9 lei pe lună şi persoană, astfel încât pe lângă suma stabilită la început de an, fiecare locatar va fi nevoit să plătească, pentru cele 5 luni rămase până la finele lui 2017, încă 20 lei.

„Veniturile astfel, obţinute vor fi folosite pentru sistemul de colectare a deşeurilor municipale, cât şi pentru transportul acestora la depozitul ecologic de la Moara”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul a fost inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

La sfârşitul anului trecut, în evidenţele Primăriei Suceava figurau 76.454 de persoane fizice beneficiare ale activităţii de salubritate menajeră.

Primarul Ion Lungu susține că aceasta nu este o scumpire a serviciului de salubritate, ci o aliniere la taxele practicate în alte localităţi urbane din ţară pentru că sunt orașe precum Paşcani, cu 13 lei de persoană şi lună, Botoşani cu 11 lei; Braşov cu 9,06 lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*