Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Performanță! Un elev al Colegiului Național „Petru Rareș” a primit un premiu de 20.000 de lei pentru un proiect despre risipa alimentară

Un elev al Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava se poate lăuda cu o performanță uriașă. Ciprian Tuchiluș este câștigătorul marelui premiu de 20.000 de lei pus la bătaie în ediția din acest an al proiectului „Creatori de viitor”.

Nu mai puțin de 80 de tineri au luat parte la ediția din acest an, fiind oferite premii de 55.000 de lei pentru proiectele acestora, dar Ciprian a reușit să își adjudece marele premiu de 20.000 de lei, oferit de Kaufland,  pentru proiectul „Food Reformers”, despre risipa alimentară.

Totodată, Cătălin Panțiru, din cadrul aceluiași colegiu, a reușit să obțină premiul III alături de echipa sa.

Proiectul „Creatori de viitor” a avut loc între 10 și 16 iulie 2017.

Ediţia din acest an a proiectului s-a desfăşurat pe trei coordonate, construite în jurul verbului «a forma». Am dezbătut, alături de invitaţii noştri, subiecte deosebite, ca  «relaţii şi relaţionare», «generozitate şi spirit civic», «de la a fi la a deveni» sau «era digitală – despre tehnologie şi oameni», în cadrul sesiunilor TransForm. I-am provocat pe participanţi, ca în fiecare an, să lanseze cele mai interesante proiecte sociale sau de antreprenoriat social în cadrul competiţiei ReForm. În ultima seară a proiectului, în cadrul unui eveniment deosebit desfăşurat în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, am anunţat proiectele lansate şi finanţate anul acesta cu 55.000 lei, în cadrul Galei PerForm”, declara Ovidiu Neamţu, preşedinte al Asociaţiei 11even, într-un comunicat remis presei.

Creatori de viitor este un program construit în jurul a trei obiective: „în primul rând, este o comunitate a liceenilor români cu preformanţe deosebite, apoi este o platformă de lansare a unor proiecte ale viitorului şi, nu în ultimul rând, un spaţiu de dezbatere a unor subiecte fascinante”, alături de cei pe care iniţiatorii programului îi numesc „creatori de prezent”.

Proiectul este iniţiat şi derulat de Asociaţia 11even, în parteneriat cu Kaufland România, Ministerul Educaţiei Naţionale, Universitatea Babeş-Bolyai şi cu o serie de alţi parteneri instituţionali, centre culturale etc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*