Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

28 de burse oferite de Holzindustrie celor mai merituoși studenți din Suceava

Compania Holzindustrie Schweighofer a oferit burse de studiu celor mai merituoși studenți, viitori profesioniști în sectorul forestier și industria lemnului, de la facultățile de profil din Suceava și Brașov. Până acum, Holzindustrie Schweighofer a oferit 28 de burse în valoare totală de aproximativ 50.000 euro.

Cu ocazia unei vizite efectuate la fabrica din Rădăuți, Alin Andrei Danilă de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, unul dintre beneficiarii bursei Schweighofer, ne-a mărturisit:

Până în momentul de față, cea mai mare oportunitate pe care am întâlnit-o a fost câștigarea unei burse acordată de către compania Holzindustrie Schweighofer. Aceasta reprezintă, practic, primii bani pe care i-am făcut folosind intelectul. Sunt sigur că această șansă de care am avut parte își va pune amprenta riguros asupra viitorului meu, motivându-mă să fiu tot mai ambițios și dornic să acumulez un bagaj consistent de cunoștințe pentru a deveni unul dintre cei mai buni din domeniu.’’

 

Pentru alți studenți bursa le-a fost de ajutor ca să acopere cheltuielile zilnice, care sunt substanțiale într-un oraș universitar, departe de acasă.

Sunt din Botoșani și pentru că am obținut bursa Schweighofer, nu a fost nevoie ca părinții mei să mă ajute cu sume mari de bani. Cheltuielile mele în timpul facultății au fost acoperite din bursă. Mă bucur foarte mult, că în acest fel am putut lua această povoară de pe spatele părinților mei.” – spune Beșliu Emanuel – Vasile, student la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Brașov.

Pe lângă programul de burse, compania a donat echipamente de cercetare pentru laboratoarele de biometrie forestieră din cadrul universităților din Brașov și Suceava.

De asemenea, compania a oferit sprijin pentru renovarea unor grădinițe, școli și licee în comunitățile în care societatea este prezentă prin unitățile sale de producție și sprijină programul after-school de la Reci.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*