Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Alertă pe Rarău! O femeie și doi copii s-au rătăcit

O femeie de 45 de ani și cei doi copii ai săi, unul de opt ani și unul de 11 ani, s-au rătăcit, luni, pe Rarău. Cei trei membri dintr-o familie din Iași s-au rătăcit în timp ce se deplasau spre cabana Rarău.
La 16.18, femeia a sunat la 112 și a anunțat că au plecat în cursul după-amiezii de la Cabana Rarău, pe traseul montan spre Pietrele Doamnei, cu intenţia de a petrece timp în aer liber și de a se plimba. La întoarcerea spre cabană, aceștia s-au abătut de la traseul marcat, s-au rătăcit și au solicitat sprijinul autorităţilor.

Pentru căutarea persoanelor în cauză au acţionat două echipe alcătuite din jandarmi montani şi salvamontişti, care au comunicat cu persoanele rătăcite prin intermediul telefonului mobil, reuşind să le găsească după aproximativ o oră, în apropiere de Schitul Rarău.

Persoanele nu prezentau probleme de sănătate, femeia și cei doi copii fiind conduși la cabana Rarău, unde se afla autovehiculul acestora.

Jandarmeria Montană și Serviciul Salvamont sfătuieşte turiştii să ţină cont de următoarele recomandări:
să se informeze cu privire la itinerarul propus şi gradul de dificultate al acestuia, condiţiile climaterice locale şi situaţia unităţilor turistice de cazare;
să nu pornească singuri la drum, înainte de lăsarea întunericului sau după consumarea băuturilor alcoolice;
să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să aibă echipament adecvat zonei de munte;
să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane şi Salvamont (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alertă pe Rarău! O femeie și doi copii s-au rătăcit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*