Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Cadastrarea și intabularea gratuită a caselor și terenurilor din Berchișești, finalizată anul viitor

Primăria comunei Berchişeşti a semnat contractul pentru primirea finanțării pentru etapa a doua a Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, finanţat de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care va avea loc în perioada 2017-2018. Obiectul acestui proiect este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, potrivit primarului comunei, Violeta Țăran.

Operaţiunea de cadastrare și intabularea gratuită a tuturor imobilelor şi terenurilor deţinute de către locuitorii comunei Berchişeşti urmează a fi finalizată integral anul viitor, la doi ani de la începutul acestui program. Astfel, toate problemele și litigiile existente între locuitorii comunei privind suprapunerile de terenuri, precum și disputele pentru apartenența unui metru de teren sau de gard, vor fi definitiv eliminate.

„De asemenea, după finalizarea acestui proiect extrem de important, oamenii vor fi în perfectă legalitate din punctul de vedere al amplasamentelor proprietăților lor.  La rândul ei, administrația locală va cunoaște cu certitudine delimitarea exactă a terenurilor proprietate a statului, precum și ceea ce mai este de făcut în procesul de restituire a proprietăților, acolo unde situația va impune astfel de activități”, precizează primarul comunei, Violeta Țăran.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Cadastrarea și intabularea gratuită a caselor și terenurilor din Berchișești, finalizată anul viitor | Moldova24

Lăsați un comentariu

*