Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Încep negocierile pentru salarii și la CJ. Cum vor fi diferențiate salariile

Negocierile pentru salarii au început și în cadrul Consiliului Județean (CJ) Suceava. Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, cel mai mic salariu va fi minimul pe economie, 1450 de lei. Plafonul maxim este salariul unui vicepreședinte CJ, care reprezintă „salariul minim pe economie înmulțit cu opt”, potrivit șefului județului.

Principiul ierarhizării, care înseamnă de asemenea stabilirea pe verticală de la vicepreședinți, secretarul județului, arhitectul șef, directorii executivi, șefii de servicii și apoi ceilalți salariați și pe orizontală, pentru că și în cadrul unui compartiment birou, departament există oameni care au aceeași pregătire, dar există posibilitatea diferențierii în funcție de fișa postului, de importanța muncii. E un lucru pe care eu îl salut, mi se pare corect să îi stimulăm pe cei care au un grad mai mare de ocupare, de implicare, importanța muncii, răspunderea muncii lor, și atunci vor fi niște principii pe care noi le vom aplica”, a declarat șeful județului.

Flutur susține că de săptămâna viitoare vor începe discuțiile cu toți directorii de instituții subordonate din CJ și în limita bugetului să se încadreze în grile, salarizări și să înceapă negocierea salarială.

Există, la prima consultare, un sentiment de nemulțumire a persoanlului contractual în raport cu funcția publică. Deși unii lideri de sindicat, reprezentanți, au spus: prestează munci comparativ egale, la fel sau uneori mai grele, salariile ajung ca raport să fie duble la funcția publică față de cea contractuală. Și aceasta este într-adevăr o problemă pe care nu o văd rezolvată de această lege, dar voi discuta cu sindicatele și cu ceilalți să vedem ce soluții putem să găsim noi”, a declara Flutur.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Încep negocierile pentru salarii și la CJ. Cum vor fi diferențiate salariile | Moldova24

Lăsați un comentariu

*