Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Încep negocierile pentru stabilirea salariilor la Primăria Suceava. Cât vor câștiga primarul și viceprimarii

Încep negocierile pentru stabilirea salariilor în baza legii salarizării unitare, la Primăria Suceava, luna aceasta.

Primarul Ion Lungu a semnat o dispoziție de întrunire a Adunării Generale a Salariaților pentru a stabili, așa cum spune legea, reprezentanții salariaților.

„Eu îmi doresc să putem păstra salariile pe care le avem astăzi în Primărie, îmi permit să spun că în urma aplicării deciziei Curții Constituționale, astăzi, salariile în primărie eu zic că sunt bune. O să mai trebuiască să fie făcute niște echilibrări între personalul contractual și funcționarii publici pentru că este totuși o diferență. Și eu cred că fondul de salarii, astăzi, nu mai poate suporta alte majorări”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Ion Lungu.

Edilul susține că la Primăria Suceava cheltuielile cu salariile sunt undeva la 30%. Totodată, el a precizat că există și posibilitatea sporurilor asfel încât „să putem da la unul mai mult, la altul mai puțin, la unul 40%, la unul 10%”.

Totodată, se pot da și prime de excelență astfel încât să poată fi stimulați salariații, respectiv 5% din salariile de bază.

Fondul de salarii este în prezent 2.800.000 lei, iar la Primăria Suceava sunt 730 de angajați. Salariul mediu brut este de 2.400 lei.

Foi fi în top că nu-i încotro, trebuie să fie salariul primarului mai mare, astăzi nu sunt în top. Cu acea majorare de 30% care s-a făcut în luna mai tot nu sunt în top, dar pe noua lege a salarizării […] este un salariu satisfăcător”, a declarat edilul.

Practic primarul va avea un salariu brut de 13.050 lei, iar viceprimarii de 11.060 lei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Încep negocierile pentru stabilirea salariilor la Primăria Suceava. Cât vor câștiga primarul și viceprimarii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*