Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Dan Acibotăriță propune ca Mănăstirea Bogdana să intre în patrimoniul UNESCO

Foto: Cezar Suceveanu

După ce administrația județeană a făcut demersurile necesare pentru ca Mănăstirea Dragomirna să intre în patrimoniul UNESCO, președintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, propune ca și Mănăstirea Bogdana să fie inclusă în această listă.

De asemenea, Partidul Verde filiala județeană Suceava, îl felicită pe președintele CJ Suceava, dl. Gheorghe Flutur pentru demersurile efectuate ca Mănăstirea Dragomirna să intre în patrimoniu UNESCO. Este un lucru normal și firesc să vedem o nouă mănăstire inclusă pe această listă. Arăți că există un respect pentru un trecut al Moldovei care trebuie respectat și iubit. Noi, verzii suceveni, dorim ca dl. Flutur să inițieze o asemenea procedura și pentru Mănăstirea Bogdana, locul unde istoria este veșnic vie”, precizează Acibotăriță.

Mănăstirea Bogdana este o mănăstire ortodoxă de călugări situată în municipiul Rădăuți (județul Suceava), pe strada Bogdan Vodă nr. 4-6. Biserica mănăstirii a fost ctitorită de către voievodul Bogdan I (1359-1365), întemeietorul statului feudal moldovean, și a avut rolul de necropolă domnească.

Ansamblul Mănăstirii Bogdana a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2015, având codul de clasificare SV-II-a-A-05603 și fiind alcătuit din următoarele 3 obiective: Biserica “Sf. Nicolae” – datând din secolul al XIV-lea, Turnul clopotniță – datând din anul 1781, Casa parohială – datând din anul 1876.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*