Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Polițist sucevean condamnat pentru luare de mită. Vezi ce pedeapsă a primit!

Un polițist sucevean a fost condamnat, joi, de magistrații Tribunalului Suceava pentru luare de mită. Costel Maftei, agent de poliție în cadrul Secției nr.1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei, a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Agentul a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

În același dosar, Dumitru Baciu a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, iar Gheorghe Holotă a primit un an și patru luni de închisoare pentru aceeași infracțiune. Decizia nu este definitivă.

Alți doi polițiști sunt cercetați pentru luare de mită și abuz în serviciu, dar dosarul a fost disjuns, iar magistrații urmează să ia o decizie și în ce privește pedeapsa lor. Este vorba despre Florin Avrămiuc Florin (agent de poliţie – şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei), Daniel Vîrvara (agent de poliţie – şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare).

like-facebook

La data de 18 decembrie 2015, Avrămiuc Florin şi Maftei Costel, ambii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de agenţi de poliţie, au depistat în traficul rutier un autotren încărcat cu cherestea, şi deşi agenţii de poliţie au constatat că şoferul nu deţinea documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, în sensul că nu au întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei, iar în schimb, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au primit suma de 4.000 lei de la o altă persoană (chemată în ajutor de proprietarul materialului lemnos), care a promis celor doi agenţi de poliţie în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro cu titlu de mită, apoi a purtat negocierile şi a remis suma de 4.000 de lei inculpatului Maftei Costel, suma fiind împărţită ulterior în mod egal de cei doi inculpaţi.

Inculpatul Avrămiuc Florin a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, iar inculpatul Maftei Costel a fost trimis în judecată pentru instigare la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, constând în aceea că la data de 23.12.2015, în jurul orei 12:45, inculpatul Avrămiuc Florin, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Vadu Moldovei, a oprit în traficul rutier un autoturism condus de conducătorul auto S.V. şi, deşi agentul de poliţie a constatat că şoferul nu purta centură de siguranţă şi nu avea acte asupra lui, acesta şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, fiind determinat de agentul de poliţie Maftei Costel (la solicitarea lui S.R., fratele lui S.V.), care l-a instigat pe Avrămiuc Florin să nu-l sancţioneze pe conducătorul auto, iar ca urmare Avrămiuc Florin nu a întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiilor săvârşite (prev. de art. 99 alin. 1 pct. 18 din OUG 195/2002, de art. 108 alin. 1 lit. a pct. 3, rap. la art. 99 alin. 1 şi 2 din OUG 195/2002, de art. 101 alin. 1 pct. 18 din OUG nr. 195/2002), fapta fiind comisă în scopul obţinerii de foloase necuvenite (evitarea aplicării sancţiunilor contravenţionale conducătorului auto).

Trei polițiști trimiși în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Doi dintre ei sunt șefi de post


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Polițist sucevean condamnat pentru luare de mită. Vezi ce pedeapsă a primit! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*