Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

A scăpat ușor! Afaceristul din Vama care a comandat asasinarea unui rival, condamnat definitiv

Constantin Axentioi

Afaceristul din Vama, Iosep Constantin Axentioi, cel care a comandat asasinarea unui rival în afaceri cu suma de o mie de euro, a scăpat de închisoare. Bărbatul a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Suceava la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de treni ani. Decizia este definitivă.

Afaceristul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii septembrie 2015, în stare de arest preventiv, după ce, la sfârșitul lunii august 2015, a tocmit un consătean, fost pușcăriaș, să îi omoare un rival în ­afa­ceri, pe Ciprian Andrei Tăranu.

Constantin Axintioi, de 42 de ani, din Vama,  și fostul său partener de afaceri,  Țăranu Ciprian,  de 34 de ani, tot din Vama, au deținut împreună  o exploatare forestieră în aceeași localitate,  care mergea de minune până când, după un timp, cei doi  s-au certat.

Scandalul care s-a transformat în ură s-a produs  din cauza banilor și a unor zone care urmau să le exploateze, Axintioi vroia să le exploateze singur mai ales că exploatarea forestieră respectivă nu era controlată de nimeni și știa cum să facă ca autoritățile să-l placă. În cele din urmă, Constantin Axintioi  a decis să-i facă felul fostului său colaborator și să-l  lichideze.

„I-a dat ultima oară 1.000 de euro și mâine urma să-l omoare în pădure . A venit aici, acasă,  cu pistolul să mă  împuște  acum vreo șase luni, a sărit la bătaie, a bătut-o pe maică-mea, că mă omoară în picioare și pe mine, intră cu Tir-ul în mine, și că mă omoară cu mașina”, povestește Ciprian Țăranu, care a mai amintit  că a făcut plângere penală la Poliția din Vama, dar că nu a fost luată nicio măsură.

like-facebookȘi soția acestuia susține că a fost amenințată.

A întors cu mașina în fața mea, noroc că am trimis băiatul mai la deal de mine”, povestește femeia.

Afacerist condamnat după ce a plătit un bărbat să-i omoare rivalul

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*