Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Flutur, despre trenul Suceava- Cernăuți: Din punctul de vedere al celor de la căile ferate, în două săptămâni acest traseu ar putea fi operațional

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marți, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, o întâlnire a reprezentanților Vămii, Poliției de frontieră si a celor de la Căile Ferate din România și Ucraina pe tema introducerii trenului Suceava- Cernăuți.

Din punctul de vedere al celor de la căile ferate, în două săptămâni acest traseu ar putea fi operațional. Este vorba despre o pereche de trenuri care sa plece din Suceava si Cernăuți. Un tren va pleca dimineața din Suceava si va reveni seara de la Cernăuți, urmând ca perechea acestuia sa fie un tren care pleacă dimineața din Cernăuți și apoi seară din Suceava. Ținând cont de legislația și normele actuale, la aceasta dată controlul vamal se va face separat”, a declarat Flutur.

Șeful județului susține că pentru reducerea timpului de efectuare a controlului vamal va solicita Guvernelor de la Kiev și București adoptarea unui acord privind un punct vamal comun.
Căile ferate vor elabora în câteva zile diagrama de transport, iar CJ Suceava și Prefectura vor face demersuri la MAE pentru sprijin.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Flutur, despre trenul Suceava- Cernăuți: Din punctul de vedere al celor de la căile ferate, în două săptămâni acest traseu ar putea fi operațional | Moldova24

Lăsați un comentariu

*