Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Campanie pentru prevenirea consumului de droguri desfășurată de DSP Suceava

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava, asistentii medicali comunitari din cadrul Unităților Administrativ Teritoriale, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, au celebrat în data de 26 iunie 2017, Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri şi organizează, în perioada 26 iunie – 21 iulie 2017, Campania IEC cu sloganul “ În primul rând, ASCULTĂ ” şi mesajul-cheie “ Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

Campania “În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.
Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare, vor sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, educatori, personal din serviciile preventive, decidenţi, şi vor încuraja copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri.

Direcția de Sănătate Publică Suceava va desfășura în această perioadă urmatoarele activitati:
– Campanii în rețelele de socializare, care să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri ilegale.
-Atelier de lucru cu asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din județ, elevi de la, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava având ca temă drogurile ilegale și tulburările cauzate de consumul acestora, la data de 26 iunie 2017, la ora 10:00, la sediul instituției, lector, dr. Simona Rosu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Suceava.
-Distribuire de materiale informative asistentilor medicali comunitari si antrenerea acestora in desfasurarea unor evenimente informative, culturale, distractive, sportive, care pot crește gradul de conștientizare cu privire la pericolului reprezentat de onsumul de droguri ilegale, in cele 60 comunitati deservite de catre acestia.
-Distribuire de materiale informative si activitati, culturale, distractive, sportive in parcul central din Suceava, in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava.
Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi monitorizarea activităţilor campaniei.

Sursa: Comunicat DSP


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*