Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Individ arestat pentru ultraj. A lovit un polițist, apoi l-a amenințat cu moartea

Un individ a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a lovit un polițist și l-am amenințat cu moartea. Dănuț Gheorghiță Sofronie, din comuna Frătăuții Noi, l-a amenințat apoi și pe colegul polițistului lovit.

La data de 24 iunie 2017, în jurul orelor 22,20, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Frătăuţii Vechi, agenţii de poliţie D.B. şi A.A., au identificat în trafic un moped, al cărui conducător nu purta cască de protecţie, circulând dinspre DC sector 1 Măneuţi.

Procedându-se la urmărirea acestuia pe DC sector 4 Măneuţi, la aproximativ 100 de metri de intersecţia cu DJ 178 F, au efectuat semnal de oprire, prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie. Mopedul a oprit pe partea stângă a drumului public, iar conducătorul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă a declarat că nu are asupra sa nici documentele personale şi nici cele ale mopedului.

Efectuându-se verificări în bazele de date prin dispecerul Poliţiei municipiului Rădăuţi, s-a stabilit că cel care a condus mopedul se numeşte Sofroni Dănuţ Gheorghiţă şi nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. După efectuarea testării a rezultat o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,50 mg/l fapt pentru care i s-a solicitat suspectului Sofroni Dănuţ Gheorghiţă să însoţească organele de poliţie la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul Sofroni Dănuţ Gheorghiţă a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă în zona maxilarului, partea stângă, pe agentul de poliţie D.B. Ulterior, numitul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă l-a ameninţat cu moartea atât pe agentul de poliţie D.B cât şi pe colegul acestuia, agent de poliţie A.M.

„Faţă de inculpatul Sofroni Dănuţ Gheorghiţă a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, începând cu data de începând cu data de 25.06.2017 ora 07.50, acesta fiind prezentat la aceeaşi dată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, precizează procurorii.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Individ arestat pentru ultraj. A lovit un polițist, apoi l-a amenințat cu moartea | Moldova24

Lăsați un comentariu

*