Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Un copil de opt luni și un bărbat de 27 de ani, dintr-o familie din Suceava, diagnosticați cu rujeolă

Un copilaș de opt luni și tatăl său, de 27 de ani, au fost diagnosticați cu rujeolă. Sunt primele cazuri apărute în acest an în județul Suceava.

Potrivit directorului adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu, tatăl era întors recent din străinătate și atât el, cât și copilașul erau nevaccinați.

„Anunțul nu este alarmist, sunt două cazuri obișnuite, cu evoluție favorabilă. În această familie mai sunt încă patru copii, care sunt vaccinați. Din păcate, al cincilea, sugar, care nu era încă la vârsta vaccinării a luat boala. Tatăl era întors recent din străinătate și atunci noi facem niște investigații să vedem dacă este virus de-al nostru, dacă este din import pentru că noi nu am mai avut cazuri de la 1 decembrie 2016”, ne-a declarat Zorescu.

ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei. Rujeola, oreionul si rubeola sunt boli comune, deosebit de infectioase si care pot genera complicatii severe, inclusiv meningita, inflamarea creierului ( encefalita ) si surzenie. Reprezentanții DSP atrag încă o dată atenția asupra importanței acestui vaccin.

„Rugămintea adresată părinților este de a se prezenta la medicii de familie pentru a-și vaccina copiii pentru că virusul rujeolic circulă, nimeni nu este ferit. Singura metodă de prevenție este vaccinul”, a declarat Cătălina Zorescu.

Anul trecut, în județul Suceava au fost peste 60 de cazuri de rujeolă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*