Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, certificat de Autoritatea Aeronautică pentru respectarea reglementărilor europene

Începând cu luna Iunie 2017, Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava si Aeroportul din Timisoara sunt primele doua aeroporturi certificat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu respectarea cerinţelor stabilite prin Regulamentul (UE) nr. 139/2014.

Noul certificat atestă că Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava îndeplineşte cerinţele de fond şi cele esenţiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 şi regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr.139/2014. Prin condiţiile noului certificat se atestă caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinţă 4D, operarea în condiţii de vizibilitate redusă şi un sistem de management conform normelor Agenţiei Europene Privind Siguranţa Aviaţiei Civile -EASA.

Am satisfactia de a fi putut contribuit, împreuna cu colegii mei, la accesarea de fonduri pentru implementarea proiectului – “Modernizare suprafață de mișcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS”. Obiectivul principal al proiectului de finanţare a fost modernizarea si dezvoltarea infrastructurii aeroportuare de la Aeroportul Internaţional”Ştefan cel Mare” – Suceava pentru a putea asigura servicii de trafic aerian în condiţii de maximă siguranţă şi securitate,conform reglementărilor naţionale şi internaţionale din domeniul aeronautic. În plus, categoria aerodromului – 4D, dovedeşte că la Suceava pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum Airbus A310 sau Boeing 767”, a precizat președintele CJ, Gheorghe Flutur.

Certificatul a fost obținut în urma unui proces de conversie care a constat în pregătirea profesională continuă a angajaților pentru aplicarea noilor reglementări europene, conceperea și redactarea documentației specifice, lucrări la infrastructură și modificări calitative și de oportunitate în sistemul de management, toate acestea fiind completate de un program de audit foarte riguros. Pe parcursul conversiei ce a durat peste 12 luni au fost organizate 3 etape de evaluare a infrastructurii și a documentației relevante efectuate împreună cu echipa de inspectori aeronautici ai Autorității Aeronautice Civile Române, care au fost finalizate cu obținerea de cate Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava a unui certificat care obligă la menținerea acestui standard de siguranță pentru pasageri și aeronave.

Obiectivul principal al Aeroportului Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava îl reprezintă creşterea constantă a calităţii serviciilor prestate, îmbunătăţirea continua a condiţiilor asigurate călătorilor şi aeronavelor care tranzitează aeroportul precum şi acordarea unei atenţii sporite asigurării celui mai înalt nivel de siguranţă şi securitate conform standardelor internaţionale. Cred ca certificarea va fi un argument in plus pentru companiile aeriene pentru a deschide noi zboruri interne si internaționale, aici pe aeroportul sucevean. Aeroportul contribuie la deschiderea si dezvoltarea judetului Suceava, a turismului in Bucovina. Cu aceasta certificare am intrat intr-un sistem european de auditare a calitatii, fapt care ne bucura acum, dar ne si obligă pe viitor. Nu ne vom opri aici, suntem mobilizati si hotărâti sa dezvoltam aceasta poarta de intrare in judet, Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava”, a declarat Flutur.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, certificat de Autoritatea Aeronautică pentru respectarea reglementărilor europene | Moldova24

Lăsați un comentariu

*