Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Parlamentarii PSD suceveni îl susțin pe Liviu Dragnea și vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Vineri, s-a întrunit Biroul Permanent al Organizației PSD Suceava într-o formulă mai largă. În prima parte a întâlnirii senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD, a făcut o analiză a rezultatelor la alegerile pentru primăriile comunelor Iacobeni (câștigată de candidatul PSD Viorel Maxim) și Siminicea (unde candidata PSD Maria Murariu a pierdut).

Dumnealui a subliniat faptul că dacă la Iacobeni victoria este datorată candidatului și echipei PSD formată din parlamentari, consilieri județeni și locali și alți membri ai PSD, la Siminicea înfrângerea trebuie asumată de asemenea de echipa PSD, chiar de întregul Birou Permanent al Organizației Județene și că pentru viitor este nevoie de o implicare mai mare a tuturor membrilor PSD pentru atingerea obiectivelor propuse la nivelul Organizației Județene PSD.

În a doua parte a întâlnirii președintele Ioan Stan a prezentat filmul evenimentelor derulate și al deciziilor luate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, întrunit la București marți, 13.06.2017, și miercuri, 14.06.2017. În urma discuțiilor avute la aceste întâlniri s-a decis retragerea sprijinului politic și solicitarea demisiei premierului Sorin Grindeanu, iar în urma declarațiilor și acțiunilor acestuia s-a decis excluderea sa din PSD și inițierea unei moțiuni de cenzură care să conducă la înlocuirea guvernului Grindeanu.

La baza acestor decizii au stat următoarele considerente:

— alegerile parlamentare din decembrie 2016 au fost câștigate de Partidul Social-Democrat și programul său de guvernare

— premierul Sorin Grindeanu și cabinetul său au fost numiți politic de alianța câștigătoare a alegerilor, PSD-ALDE, și au avut obligația să implementeze programul de guvernare în dimensiunea și ritmul stabilit de conducerea PSD care a conceput acest program

— dacă în primele luni ale guvernării unele măsuri au fost implementate, în următoarele luni ritmul implementărilor a scăzut, punându-se astfel în pericol realizarea programului de guvernare

— lipsa de comunicare între primul ministru și cabinetul său, precum și între primul ministru și conducerea PSD-ALDE care l-a numit în funcție a condus la neaplicarea programului de guvernare, fapt ce subminează încrederea populației în promisiunile electorale ale celor două partide.

Președintele Ioan Stan a mai precizat pentru cei prezenți că s-a consultat cu parlamentarii social-democrați suceveni și că toți aprobă deciziile Comitetului Executiv Național PSD și sunt de acord cu inițierea moțiunii de cenzură.

În urma expunerilor făcute de președintele Ioan Stan și la solicitarea acestuia, în unanimitate membrii Biroului Permanent Județean și-au manifestat susținerea față de liderul PSD Liviu Dragnea, și-au exprimat acordul asupra deciziilor luate de Comitetul Executiv Național PSD și au mandatat parlamentarii social-democrați suceveni să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu.

 

Sursa: Comunicat PSD


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Crisan says:

    La Suceava se fura ca la Bucuresti, de asta il sustin pe Dragnea , toti is plini de ( viermi) poste scapa de DNA

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Parlamentarii PSD suceveni îl susțin pe Liviu Dragnea și vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*