Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Extrădarea suceveanului care a încercat să omoare un bărbat în Germania a fost amânată. Vezi motivul!

Un sucevean, în vârstă de 21 de ani, cercetat pentru o tentativă de omor în Germania nu va fi extrădat, așa cum au cerut autoritățile germane.

Ciprian Calvan mai are la activ un dosar în cadrul Judecătoriei Fălticeni, în care este judecat. Curtea de Apel Suceava a decis, vineri, că „admite cererea de executare a mandatului european de arestare referinţă dosar nr. 186 AR 66/17 emis la data de 22.05.2017 de către Parchetul de pe lângă Judecătoria (Procuratura) Duisburg – Germania în baza mandatului naţional de arestare cu număr de referinţă 27 Gs 279/17 emis la data de 11.04.2017 de către Judecătoria Oberhausen împotriva persoanei solicitate Calvan Petru-Ciprian. În temeiul art. 112 alin.1 raportat la art. 58 alin.1 din Legea nr. 302/2004, amână predarea persoanei solicitate Calvan Petru-Ciprian până la soluţionarea definitivă sau, în caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen, în cauza penală ce face obiectul dosarului nr. 425/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în care persoana solicitată are calitatea de inculpat”.

În luna februarie a acestui an, Ciprian Petru Calvan împreună cu un albanez a intrat în locuința unui german din regiunea Ruhr cu scopul de a fura mai multe bunuri și l-au bătut crunt pe proprietarul casei.

În dimineața zilei de 24 februarie, acesta a intrat în casă, iar proprietarul a auzit zgomote suspecte la parterul casei și s-a decis să investigheze. Soția acestuia l-a auzit apoi urlând, iar când nu i-a mai răspuns, s-a ascuns cu copiii lor în dormitor și a alertat poliția.

Bărbatul a fost găsit de polițiști în sufragerie, plin de sânge. A fost transportat de urgență la un spital din Essen.

Criminaliștii au reușit să sustragă probe ADN atât din casă cât și din împrejurimea acesteia, iar astfel l-au identificat pe sucevean și complicele său.

Vineri, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava cu sprijinul poliţiştilor Secției 12 Poliție Rurală Preuteşti l-au identificat la adresa de domiciliu, din comuna Preuteşti.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Extrădarea suceveanului care a încercat să omoare un bărbat în Germania a fost amânată. Vezi motivul! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*