Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Administratorul unei firme, condamnat pentru că a țepuit statul

Administratorul unei firme înființată în comuna Bosanci a fost condamnat, joi, de magistrații Curții de Apel Suceava pentru evaziune fiscală. Adrian Stănescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de cinci ani.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul, în calitate de administrator al S.C. B.M. S.R.L., în perioada 03.03.2011 – 28.02.2012, a înstrăinat bunurile mobile asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurator, bunuri a căror valoare estimativă era de 649.773,14 lei.

like-facebookCercetările penale au stabilit că societatea S.C. B.M. S.R.L. a fost înfiinţată iniţial în comuna Bosanci, jud. Suceava, fiind administrată de inculpatul Stănescu Adrian. În perioada 22 februarie 2011 – 02 martie 2011, cu ocazia unei verificări financiar – contabile efectuate de către Garda Financiară Suceava, având ca obiectiv modul de înregistrare a achiziţiilor, urmare a inventarierii stocului de marfă existent la sediul S.C. B.M. S.R.L., la data de 01.03.2011, s-a constatat că nu a fost înregistrată valoarea impozitului pe profit şi TVA-ul aferent mărfurilor comercializate şi neînregistrate.

Pentru recuperarea prejudiciului constatat în urma verificării la S.C. B.M. S.R.L., Garda Financiară Suceava a emis titlul executoriu şi decizia de instituire a măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mărfurilor, în valoare totală de 649.733 lei, existente la S.C. B.M. S.R.L. Inspectorii fiscali din cadrul A.F.P. Suceava au procedat la declararea ca sechestrate a bunurilor inventariate, lăsând bunurile în custodia S.C. B.M. S.R.L.

La data de 18 martie 2011 administrator al S.C. B.M. S.R.L. a devenit R.M.A., iar sediul social al societăţii a fost mutat în municipiul Piatra Neamţ jud. Neamţ.
La data de 28.02.2012, cu ocazia deplasării la sediul S.C. B.M. S.R.L.- Piatra Neamţ, executorul fiscal din cadrul A.F.P. – Piatra Neamţ nu a putut identifica bunurile care fuseseră puse sub sechestru.
Din cercetări a rezultat că inculpatul Stănescu Adrian a vândut bunuri depozitate, puse sub sechestru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*