Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

14 unități de învățământ din Suceava, în curs de autorizare

Primăria municipiului Suceava continuă demersurile în vederea autorizării școlilor și grădinițelor din municipiul. Primarul Ion Lungu susține că va verifica personal lucrările astfel încât la începerea noului an școlar să fie finalizate toate modernizările și reabilitările în vederea autorizării.

Potrivit acestuia, Primăria municipiului Suceava a pus la dispoziție, la aprobarea bugetului, sume de bani pentru aceste lucrări de autorizare de la ISU. Edilul susține că aceste lucrări sunt foarte costisitoare, ajungând la o școală chiar cinci miliarde de lei vechi.

Din cele 29 de centre bugetare avem 26 de autorizații, 26 de centre autorizate sanitar și trei nu. Cele care nu sunt autorizate sanitar, sigur legislația din România care e mai catolică decât Papa, sunt grădinițele noi pe care le-am făcut, dar, de exemplu în Burdujeni 2, 3 sau în Obcini grădinița, sunt grădinițe noi, dar care lucrează în două schimburi ori conform normelor nu ai voie să lucrezi în două schimburi la o grădiniță normală, trebuie să fie cu program prelungit. Documentăm și astea nu au autorizație sanitară. De asemenea, din 29 de centre bugetare, la opt au autorizație ISU, la șapte nu le trebuie fiind construcție dinainte de anul 1990, 14 sunt în curs de autorizare”, a declarat Lungu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 14 unități de învățământ din Suceava, în curs de autorizare | Moldova24

Lăsați un comentariu

*