Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Unul dintre cei mai mari interlopi ai Sucevei, condamnat pentru trafic de minori. Cât va sta după gratii

Un interlop sucevean, care a contribuit la constituirea unei grupări care a făcut bani grei din traficul de minori a fost condamnat, miercuri, de magistrații Tribunalului Suceava la opt ani de închisoare.

Mihai Ilie Băbuță, zis Mimi, a fost trimis în judecată alături de alte 16 persoane, într-un dosar, alături de Adrian Thiel (fost Șerșeniuc). Magistrații au decis disjungerea dosarului.

Potrivit rechizitoriului, în  în perioada 2003 – 2004, Cristian Mihail Robu, fost Hoidrag, zis „Porcu” împreună cu Sever Sutu, Neculai Strujan şi Mihai Ilie Băbuţă au iniţiat şi constituit o grupare infracţională organizată, în scopul comiterii de infracţiuni de trafic de minori, în vederea obţinerii de beneficii din exploatarea acestora, sprijiniţi fiind în activităţile infracţionale de Adrian Thiel, fost Serşeniuc, Valentin Donu, fost Jaronska, Cristian Constantin Dancu, toţi din municipiul Suceava, racolând şi asigurând transportul până în Germania şi Austria, unde cazau mai mulţi tineri, o parte din ei fiind minori, în vederea exploatării prin obligarea la săvârşirea de infracţiuni (furturi şi tâlhării), traficanţii însuşindu-şi ulterior toate bunurile şi valorile astfel obţinute.

„Membrii grupării aveau roluri bine stabilite, astfel că, pe de o parte se asigura victimelor transportul până în Germania sau Austria – cazul inculpaţilor Robu Cristian Mihail, Şutu Sever şi Strujan Neculai, victimele fiind racolate în special de inculpatul Băbuţă Mihai Ilie, grup la care a devenit adept şi inculpatul Dancu Cristian Constantin, acesta cunoscând şi împărtăşind ulterior principiile şi regulile grupului infracţional”. Anchetatorii au ajuns la concluzia că victimele erau alese în aşa fel încât să nu poată provoca prea multe neplăceri. Astfel, erau alese persoane din familii cu resurse materiale minime, multe dintre ele dezorganizate, cu mulţi fraţi, din cartiere mărginaşe ale municipiului Suceava. „Marea majoritate a victimelor lucrau ca <şoareci> pe microbuzele maxi-taxi din Suceava sau făceau parte din anturajul acestor <şoareci> (vecini de bloc, prieteni) şi erau cunoscuţi de o parte  din membrii grupării, prin intermediul căreia ceilalţi traficanţi reuşeau să afle rapid preocupările incipient infracţionale sau infracţionale cu care erau cunoscuţi aceştia”, precizau procurorii.

Șreșeniuc reținut pentru că a amenințat cu moartea un polițitst


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Unul dintre cei mai mari interlopi ai Sucevei, condamnat pentru trafic de minori. Cât va sta după gratii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*