Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

„Big Brother” pe ulițe. Localnicii dintr-o comună din Suceava, păziți cu un sistem de supraveghere video

Într-o comună din județul Suceava, localnicii se simt mai în siguranță după ce conducerea primăriei a decis să pună camere de supraveghere în mai multe locuri din localitate. Primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu, a găsit o metodă mai ieftină și mai eficientă de a-i păzi pe localnicii din comună. Nu a apelat la o firmă de pază și protecție, ci a achiziționat din bugetul local 16 camere de supraveghere pe care le verifică prin telefon. De când au fost instalate în comună e liniște și pace în Hănțești.

„În primul rând eu am funcționat până anul acesta cu paznici obștești, plătiți de la oameni și erau cu contract de muncă și nu îi mai puteam plăti și atunci am luat decizia de a pune camere de luat vederi și nu am nevoie de niciun fel de pază. Dacă făceam cu o firmă autorizată pază plăteam mai mult, dar așa...”, ne-a declarat primarul.

Conducerea primăriei a achiziționat 16 camere, cu 54.000 lei, dar are în vedere să mai pună și pe drumurile mai mici din localitate, în funcție de buget.

Dintre care, am șapte rotative, care sunt cele mai scumpe, prind la 360 de grade, se rotesc. Sunt la intrările în comună în primul rând, la instituțiile din subordine și intersecții. De o săptămână le-am dat drumul. Oamenii sunt bucuroși că le-am pus”, a declarat Olariu.

Sâmbăta și duminica, tinerii amatori de senzații tari din comună, mai faceau „liniuțe”  și drifturi pe ulițele satului, iar instalarea acestor camere speră primarul să îii liniștească.

Făceau sâmbăta, duminica, fel de fel de piruete prin intersecții, pe nu știu unde, acum dacă i-am văzut, chem poliția, se înmagazinează 45 de zile e memoria. Plus de asta, mă uit oricând vreau de pe telefonul mobil că nu am om special pentru așa ceva”, a precizat primarul.

Camerele sunt în garanție 18 luni.

Redactor: Mihaela Macovei


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*