Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

ANAF: Proiectul de modernizare și eventual extindere a biroului vamal Siret va fi implementat prin intermediul DGRFP Iași

Agenția Națională de Administrare Fiscală consideră că modernizarea biroului vamal de frontieră de la Siret reprezintă o necesitate. Cel puțin asta reiese dintr-o adresă transmisă Consiliului Județean Suceava, care a adus în atenția ANAF solicitarea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România de extindere a infrastructurii rutiere la punctul de trecere a frontierei Siret-Porubne.

În răspunsul ANAF se arată că „Agenția  Națională de Administrare Fiscală a identificat necesitatea modernizării activității vamale în cadrul birourilor vamale de frontieră Halmeu, Siret, Constanța Sud, în cadrul Axei prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal de calitate, durabil și eficient,  Obiectivul specific 2.6. de reducere a timpului de staționare la punctele de comunicare transnațională, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020”.

Prin acest program se poate finanța  construcția sau modernizarea infrastructurii de acces în punctele de trecere a frontierei, inclusiv în vamă, crearea, extinderea și modernizarea infrastructurii de control vamal și rutier în birourile vamale, inclusiv a clădirilor aferente, achiziția de echipamente specifice activității de control vamal nedestructiv,  achiziția de instrumente și echipamente aferente activității de monitorizare dinamică a perimetrului și dirijare a traficului dar. Totodată este luată în calcul și  acordarea de sprijin pentru identificarea cauzelor întârzierilor în punctele de trecere a frontierei.

Proiectul de modernizare și eventual extindere a biroului vamal Siret va fi implementat prin intermediul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. ANAF: Proiectul de modernizare și eventual extindere a biroului vamal Siret va fi implementat prin intermediul DGRFP Iași | Moldova24
  2. Liviu Dragnea: Vama Siret și Vama Giurgiu vor suferi niște transformări importante | SuceavaNews.ro
  3. Liviu Dragnea: Vama Siret și Vama Giurgiu vor suferi niște transformări importante - Exclusiv24.net
  4. Liviu Dragnea: Vama Siret și Vama Giurgiu vor suferi niște transformări importante | Moldova24

Lăsați un comentariu

*