Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Rulada de pui și apa au băgat în spital elevii și profesorii din Gura Humorului care au sărbătorit banchetul la Toaca Bellevue. Vezi ce amendă a primit pensiunea!

Foto: Skytrip.ro

Zeci de elevi și profesori de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, au ajuns la spital, la sfârșitul lunii mai, după ce au participat la banchetul de absolvire.

Petrecerea a avut loc la o pensiune de patru stele „Toaca Bellevue” din Gura Humorului, cu o seară înainte, iar a doua zi, 40 de elevi și profesori au început să se simtă rău, aveau grețuri, dureri abdominale, așa că s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a făcut verificări și a constatat că aceștia s-au îmbolnăvit de la alimentele pe care le-au consumat, dar și de la sursa de apă. Pensiunea a fost amendată cu 4.000 de lei.

„În urma examenelor de laborator, care s-au efectuat la laboratorul Direcției de Sănătate Publică s-a constatat sursa de apă proprie a respectivei locații necorespunzătoare din punct de vedere microbiologic deși acesta are ca alternativă și sursa de la rețeaua orașului Gura Humorului. S-a sistat furnizarea apei din sursa proprie, urmând ca dezinfecția și recontrolul microbiologic al apei să putem decide dacă va mai funcționa cu sursa proprie sau doar de la oraș. În ceea ce privește probele de alimente, care s-au recoltat de la restaurantul pensiunii, au ieșit necorespunzătoare: o ruladă de pui cu sos gorgonzola, în care s-a depistat stafilococ și Ecoli și de asemenea a mai fost o brioșă cu cașcaval și șuncă, tot un produs care s-a servit ca aperitiv, la fel s-a depistat stafilococ. Ca măsură, după obținerea rezultatelor ne-am deplasat la Pensiunea Toaca Bellevue din Gura Humorului, care a fost sancționată contravențional cu suma de 4.000 de lei urmând să facem recontrolul calității apei din sursa proprie, după dezinfecția apei”, a  declarat șeful Serviciului Control din cadrul DSP Suceava, Dinu Sădean.

Totodată, cele 12 persoane angajate la pensiune au dat mai multe probe care vor fi analizate de DSP pentru a vedea dacă vreuna dintre ele este purtătoare de stafilococ.

De la banchet, la spital. Zeci de elevi și profesori s-au ales cu toxiinfecție alimentară la o pensiune de patru stele


Loading...

loading...

5 Comentarii

  1. coco says:

    Ar trebui pusi toti angajatii sa si faca analizele anual.Din toate domeniile de activitate.Foarte multa lume bolnava ,purtatori de microbi care sustin ca nu au nimic!!!!A ajuns Romania -Moldova un focar de infectie.Nimeni nu mai ia masuri de eliminare si combatere a microbilor !!!!

    Răspunde
  2. floricica says:

    Ce amendă e aia de 4000 lei? Copilul meu are pe a doua săptămână de tratament cu hemisuccinat, claritine, aerius, fenistil, în total peste 200 lei cheltuiti pe tratament și tot nu s-a vindecat. Trebuie să-i fac analizele medicale la sânge și mă mai costă vreo 300 lei. Pe mine cine mă despăgubește? Nu l-a întrebat nimeni de sănătate. În loc să se concentreze pe învățat se concentrează pe unguente și cum să-i treacă mâncărimea de pe piele. Sper să nu se mai întâmple și cu alți copii. La pomul lăudat să nu mergi cu sacul….

    Răspunde
  3. Franz says:

    Cine poate crede ca un restaurant care face evenimente de cate 400 ,500 de persoane în fiecare săptămână , are hotel de 30 de camere, are ferma de vaci, cai , aceasta firma are doar 12 salariați angajati ????? Și astia lucrează si la Toaca, si pe Rarau!! În fiecare săptămână aduna femei de prin sate care fac mâncarea pentru nunti și copii de școală pe post de ospătari , pe care îi plătește foarte prost ,exploatandu-i ! Aceste persoane nu au carnet de sănătate , nici un test de sănătate, nu cunosc nici cea mai elementara regula de igiena ! În alte restaurante Direcția de Sănătate da amenda de 4000 de lei pentru nevizarea la zi a unui singur carnet de sănătate ! Aceeași amenda și pentru 100 de persoane intoxicate ?? Incredibil ! Corupția e în plina floare în județul Suceava !!

    Răspunde
  4. cetatean says:

    4000 de lei amenda?

    Sa inteleg ca cei de la DSP au afinitati pentru Bellevue. Amenda este modica, ce spuneti de un 40.000 lei amenda sau suspendarea activitatii pentru 30 de zile? Da, era mai pe masura incidentului care nu ar trebui sa aiba loc la o pensiune cu atata reclama si pretentii.

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Rulada de pui și apa au băgat în spital elevii și profesorii din Gura Humorului care au sărbătorit banchetul la Toaca Bellevue. Vezi ce amendă a primit pensiunea! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*