Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Doi tineri au făcut bani grei din traficul de minore. Ce pedeapsă au primit

Doi tineri au făcut bani grei din traficul de minore, dar acum și-au primit pedeapsa.  Mariana Oana Adam, de 26 de ani și Petru Buchilă, de 24 de ani, ambii din Fălticeni, făceau parte dintr-o grupare formată din mai multe persoane cercetate de procurorii DIICOT.

Tânăra a primit patru ani și opt luni de închisoare, iar Buchilă a primit patru ani și șase luni de închisoare.

În noiembrie 2015, lucrătorii BCCO Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au organizat o acţiune pentru a pune în executare cinci mandate de aducere. Trei dintre cei cinci au fost găsiți și duși la audieri, alți doi erau plecați în străinătate.

like-facebookPotrivit procurorilor suceveni, pe 25 martie 2013, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu despre faptul că cei doi tineri, împreună cu V.C.A., de 22 de ani. C.S.A., de 20 de ani şi R.C.F., de 18 ani, toţi din Fălticeni, se ocupă cu traficul de minori.

În perioada ianuarie 2012 – aprilie 2014, aceștia au profitat de starea vădită de vulnerabilitate şi sub premisiunea câştigării unor sume mari de bani în mod facil au desfăşurat activităţi infracţionale ce au constatat în recrutarea, transferarea şi găzduirea unor tinere minore, provenite din medii vulnerabile, familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire şi experienţă de viaţă redusă, în scopul exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei în folosul lor.

Traficanții se comportau inițial frumos cu fetele și le promiteau relații serioase de prietenie, le câștigau încrederea, apoi le amenințau și agresau punându-le să se prostitueze.

Patru minore cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au fost racolate, astfel, de traficanți și erau obligate să  întrețină raporturi sexuale cu diverși indivizi în apartamente închiriate de traficanți, la locuințele clienților, în mașini sau alte locații pentru sume cuprinse între 50 şi 200 de lei, care erau încasate de traficanţi.

Două persoane arestate pentru trafic de minori. Vezi cum obligau minorele să se prostitueze!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*