Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Individ condamnat pentru ultraj. A înjurat și amenințat cu moartea un polițist

Un bărbat a fost condamnat, marți, de magistrații Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc pentru ultraj. Ovidiu Halip l-a înjurat și amenințat pe agentul șef adjunct de poliție, Dinu Constantin Ciubucă.

El a primit un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de patru ani.

Ovidiu Halip este fiul proprietarului de pădure care a făcut scandal, anul trecut, în iulie, la Ciumârna.

În timp ce efectuau o patrulă pe DN 17 A, comuna Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au identificat pe marginea drumului național, la o distanță de aproximativ 10 metri de partea carosabilă, la intrarea în fondul forestier mai mulţi buşteni, de esență rășinoase, fără a prezenta marcă silvică. Imediat după ce au constatat cele de mai sus, lucrătorii de poliție au identificat vizual la o distanță de aproximativ 50 metri de ei, în fondul forestier, mai multe persoane, respectiv Halip Ioan, Halip Ovidiu, M. M., cei trei din comuna Vatra Moldoviței, precum și alte două persoane din comuna Hudești, jud. Botoșani. În momentul în care au văzut lucrătorii de poliție Halip Ioan, Halip Ovidiu și M. M. au plecat de la fața locului continuând deplasarea prin fondul forestier, Halip Ovidiu conducând un utilaj forestier iar H. I. și M. M. părăsind locul în cauză cu un autovehicul de teren.

like-facebookÎn continuare lucrătorii de poliție au sesizat pe cale ierarhică evenimentul, solicitând sosirea la fața locului a unui reprezentant din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

După aproximativ două ore la fața locului s-a prezentat un reprezentant al Gărzii Forestiere Suceava și pădurarul Cantonului Silvic Ciumârna.

Având în vedere faptul că din datele deținute la nivelul acestei structuri de poliție, terenul pădure în cauză aparține numitului Halip Ioan din comuna Vatra Moldoviței, lucrătorii de poliție și reprezentantul Gărzii Forestiere au încercat să îl contacteze telefonic pe susnumit pentru a-i însoți la controlul partial și cercetarea locului faptei din pădurea în cauză, lucru care nu s-a reușit.

Poliţiştii împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat pentru a proceda la inventarierea lemnului identificat în acest loc, solicitându-se totodată sprijinul Ocolului Silvic Vama în vederea transportării şi depozitării materialului lemnos.

În timp ce organele silvice așteptau emiterea de către sistem a codului unic pentru a transporta materialul lemnos într-un mod legal, la fața locului a venit Halip Ioan, împreună cu soţia şi fiica sa, toţi trei conducând câte un autoturism, cu care au blocat ieșirea autovehiculul care ridica şi transporta materialul lemnos, în DN 17 A de pe un drum adiacent, blocânsd ieşirea la drumul național.

Având în vedere cele de mai sus, lucrătorii de poliție le-au adus la cunoștință celor trei persoane consecințele faptelor lor, respectiv că împiedică fără drept organul de urmărire penală să efectueze în condițiile legii un act procedural, constând în transportul materialului lemnos ridicat și care constituie mijloc de probă, de la fața locului la sediul depozitului de material lemnos și întocmirea actelor de procedură cu privire la custodie și că prin modul în care au amplasat autovehiculele crează restricții de circulație pe drumul public, dar și cu privire la îngreunarea sau împiedicarea circulației pe drumul public, putând fi astfel pusă în pericol siguranța circulației. Cu toate acestea cele trei persoane, au refuzat să răspundă solicitării și avertismentului poliţiştilor.

La un moment dat la fața locului a venit numitul Halip Ovidiu, persoană care a devenit imediat recalcitrantă, adresând injurii şi amenințări cu acte de violență celor prezenţi.
Pentru prevenirea unor fapte de violenţă, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava a trimis la fața locului luptători cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava.

S-a dispus ridicarea autoturismelor cu care s-a blocat calea de acces, astfel, cele trei autoturisme au fost transportate la sediul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc în vedere indisponibilizării, valoarea acestora fiind de aproximativ 11.000 euro.

 

Individul care i-a amenințat pe silvicultori, ridicat de polițiști și dus cu familia la audieri. Mașinile i-au fost confiscate


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*