Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Finanţare de aproape două milioane de lei pentru refacerea unei biserici monument istoric din judeţul Suceava

biserica Adormirea Maicii Domnului- Ilisesti- SuceavaO biserică monument istoric din judeţul Suceava va fi reabilitată prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Ilişeşti, prin preotul Dumitru Danut Popovici, a obţinut o finanţare de 1,99 milioane de lei pentru conservarea patrimoniului bisericii.

De altfel, preotul a început demersurile pentru stabilirea firmei care va executa lucrările de restaurare şi consolidare.

Lucrarile de constructii sunt necesare pentru a reda integritatea structurala si a asigura conservarea obiectivului de investitie prin indepartarea factorilor de deteriorare interiori si exteriori ca si refacerea elementelor de protectie-acoperis, streasina, invelitoare, tencuieli”, se arată în anunţul de licitaţie.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ilişeşti este o biserică ortodoxă ctitorită între anii 1709-1714 de marele medelnicer Ionaşcu Isăcescu în satul Ilişeşti. Această ctitorie a funcţionat ca mănăstire de călugări până în 1783 când a fost desfiinţată de austrieci, iar biserica mănăstirii a devenit biserică parohială.  Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ilişeşti a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava din anul 2015


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*