Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Topul celor mai bune județe din țară în care vrei să trăiești. Unde se situează Suceava

Foto: Bucovina Booking

Potrivit unui clasament realizat de Capital.ro, județele cu cele mai bune condiții de trai sunt Timiș, Ilfov și Capitala.

Județul Suceava se află pe locul 16, cu 2,78 stele. Capital.ro arată că în realizarea topului au fost luate în calcul date de ordin economic (salariul mediu, rata şomajului, PIB pe cap de locuitor, gradul de dezvoltare al comerţului modern, nivelul preţurilor din sectorul imobiliar), demografic (sporul natural, căci acesta indică, cel puţin parţial, cum va arăta viitorul respectivului judeţ, şi speranţa de viaţă) şi educaţional (procentul populaţiei cu studii superioare şi numărul de studenţi).

Au fost, de asemenea, utilizate statistici privind rata criminalităţii, accesul la infrastructura de transport rapidă (aeroporturi, autostrăzi, căi ferate modernizate), densitatea reţelelor edilitare, numărul şi diversitatea instituţiilor culturale, dar şi informaţii privind clima sau distanţele până la o serie de puncte de interes (mare, munte, graniţa de vest). Majoritate a datelor provin de la Institutul Naţional de Statistică şi de la Comisia Naţională de Prognoză.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Topul celor mai bune județe din țară în care vrei să trăiești. Unde se situează Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*