Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 48.000 de cereri pentru subvenții au fost depuse în județul Suceava

În cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2017, care s-a incheiat la data de 15 mai 2017, in judetul Suceava au fost depuse un număr de 48.363 cereri pentru o suprafaţă de 200.935 hectare.

Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Suceava, în aceasta campanie s-a inregistrat o crestere de 1726 hectare a suprafetei de teren pentru care se solicita subventii fata de campania 2016.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Schema de plată unică pe suprafaţă presupune acordarea unei plăţi unice pe hectarul eligibil declarat de fermier, decuplată total de producţie. Cuantumul plăţii unice pe suprafaţă se calculează prin împărţirea plafonului anual alocat schemei la numărul total de hectare eligibile declarate la nivel naţional în anul respectiv. Acesta se stabilește prin hotărâre de guvern.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*