Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Alertă cod galben pentru județul Suceava. Ce anunță meteorologii

Meteorologii au emis, miercuri, un cod galben pentru zona de munte a județului Suceava. Potrivit acestora, între orele  15.00- 16.00- în Cajvana, Milișăuți, Rădăuți, Siret, Solca, Vicovu de Sus, Adâncata, Arbore, Bălcăuți, Bilca, Botoșana, Burla, Calafindești, Dărmănești, Dornești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești, Grămești, Grănicești, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Iaslovăț, Marginea, Mitocu Dragomirnei, Mușenița, Pătrăuți, Poieni-Solca, Satu Mare, Șerbăuți, Todirești, Vicovu de Jos, Voitinel, Volovăț, Zamostea, Zvoriștea; se vor semnala averse ce vor cumula 20…25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de vreme rea, valabilă pentru întreaga țară.

Potrivit ANM, în intervalul 24 mai, ora 15.00- 27 mai, ora 23.00,  vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În după-amiaza zilei de miercuri (24 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26 și 27 mai) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul și estul teritoriului și în toată zona montană.

Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alertă cod galben pentru județul Suceava. Ce anunță meteorologii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*