Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Patru suceveni condamnați pentru trafic de droguri. Au încercat să vândă stupefiantele unor polițiști sub acoperire

Patru suceveni care se ocupau cu traficul de droguri au fost condamnați, marți, de judecătorii Tribunalului Suceava.

Este vorba despre Ştefan Schipor, în vârstă de 24 de ani, din Vicovu de Sus, Ionel Pătrăucean, de 27 de ani, şi Ioan Gîză, de 32 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, dar și Gheorghe Cristinel Schipor.

Astfel, Cristinel Schipor a primit trei ani și opt luni de închisoare, Ionel Pătrăucean un an de închisoare, Ștefan Schipor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de patru ani, iar Ioan Gîză a primit doi ani de închisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de patru ani.

Anchetatorii au arătat că totul a ieșit la iveală la sfârșitul anului 2014, în baza unor informații potrivit cărora mai multe persoane din Vicovu de Sus şi municipiul Suceava procură în mod frecvent droguri de risc (rezină de canabis) din Italia, pe care le introduc în ţară prin intermediul firmelor de curierat şi le valorifică în localităţile de domiciliu şi limitrofe, vânzându-le tinerilor interesaţi de consumul unor asemenea substanţe prohibite.

Cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii şi Serviciul de Acţiuni Speciale, cei de la Antidrog l-au descoperit pe Gheorghe Cristinel Schipor care a adus de Crăciun acasă hașiș. O parte din droguri a ținut-o pentru sine, iar restul a împărțit-o cu Ionel Pătrăucean, zis „Bâţa”, şi Ioan Gîză.

Pe 8 ianuarie 2015, Ionel Pătrăucean şi Gheorghe Cristinel Schipor i-au vândut unui  investigator sub acoperire aproape 22 de grame şi jumătate de haşiş, cu suma de 700 de lei. Gheorghe Cristinel Schipor s-a reîntors în Italia, a cumpărat 100 de grame de rezină de canabis, a pus drogurile în pachete de alimente pentru mama sa și i-a cerut vărului său, Ştefan Schipor, să vândă drogurile prin intermediul lui Ionel Pătrăucean, cu 3.500 de lei.

Clientul a fost tot un investigator sub acoperire, iar Ştefan Schipor a fost prins în flagrant, imediat după ce a  primit cei 3.500 de lei.
După flagrant, polițiștii au efectuat mai multe percheziții, iar tinerii au fost reținuți.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Patru suceveni condamnați pentru trafic de droguri. Au încercat să vândă stupefiantele unor polițiști sub acoperire | Moldova24
  2. Au încercat să le vândă droguri unor polițiști sub acoperire. Tinerii suceveni, condamnați definitiv | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*