Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Lansare de carte, vineri, la Biblioteca USV

Vineri, 26 mai 2017, ora 12:00, în Sala de lectură (corpul E) a Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, va avea loc lansarea cărții Domoleni. Tărășenii, semnat de universitarul sucevean Gheorghe C. Moldoveanu și publicat la Editura PIM, Iași, 2017. Volumul va fi prezentat de Prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu și Conf. univ. dr. Daniela Petroșel.

Prof. univ. dr. Gheorghe C. Moldoveanu, fost cadru didactic la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, este autorul a numeroase studii, între care menționăm: Istoria limbii române : Latina, vol. 1, 2001; Principii de scriere românească, 2006; Aron Pumnul – contribuții la dezvoltarea limbii și culturii românești din Bucovina, 2007; Din școală…, 2011; Dicționarul limbajului poetic al lui Octavian Goga, 2013; Izvorul Tămăduirii, 2014; Evoluția limbii române de la origini până în secolul al XV-lea, 2015.

De asemenea, a publicat multe articole de specialitate în revista Analele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seria Filologie și în alte periodice științifice. Numele profesorului este legat și de organizarea edițiilor Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului „Eugeniu Coșeriu” la Suceava, Cernăuți și Chișinău.

„Menționăm, de asemenea, că Dicționarul limbajului poetic al lui Octavian Goga, volum semnat de Gheorghe C. Moldoveanu, a primit Premiul Academiei Române în anul 2015. Invităm pe toți pasionații de lectură și dialog cultural la întâlnirea cu scriitorul și Profesorul Gheorghe C. Moldoveanu, dar și cu personajele volumului său Tărășenii din Domoleni”, susțin organizatorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*