Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

„Planul pentru tineri”, eveniment organizat în centrul municipiului Fălticeni

La Fălticeni, pe esplanada Centrală a orașului, a avut loc, pe 19 mai, evenimentul Planul pentru Tineri (Act for Youth), organizat de Partidul Socialiştilor Europeni (PES) și Partidul Social Democrat împreună cu PES activists Suceava tineri ai TSD, parte a campaniei europene de implicare socială ACT FOR YOUTH! Pactul pentru Tineri.

„Sunt încântat că am fost ales Ambassador European al Planului pentru Tineret lansat de Partidul Socialiștilor Europeni, plan ce va revoluționa politicile europene pentru tineri din Romania si Europa. Sunt convins că astazi, la Fălticeni, împreună cu primarul orașului, cu o parte dintre consilieri locali, cu tinerii din TSD Fălticeni, cu colegii mei din România și din Europa, am reușit să punem bazele pentru realizarea Planului european Pentru Tineri. Ttrebuie sa spunem că planul european a integrează și inițiativa PES activists România, denumită #ȘansaLaCultură, pe care am lansat-o în urmă cu un an în jud. Suceava și prin care dorim creșterea accesului la cultură pentru tineri. Cultura contribuie la promovarea coeziunii sociale, precum și la creșterea solidarității și implicării tinerilor în rezolvarea problemelor sociale, elemente absolut necesare în orice democrație sănătoasă. Scopul programului este de a crește conștientizarea problemelor tinerilor și de a mobiliza și implica mai mult noile generații în viața publică. În România, în același timp, au fost organizate mai multe astfel de acțiuni – în Falticeni, dar și în 13 orașe din țară. La nivel european campania ACT FOR YOUTH ! The European Youth Plan, sa desfășurat simultan în 73 de orașe din 23 de țări europene” Gabriel Costache, președinte PES activists Suceava.

“Este o inițiativă a social-democraților europeni, și anume realizarea unui pact european pentru tineri, o acțiune care anul acesta a început si aici, în Falticeni, ocazie cu care noi am prezentat programul nostru local pentru tinerii fălticeneni, sigur, idei din programul nostru local vor fi preluate de structura europeana a Partidului Social Democrat, PES activists, pentru a fi promovate și la nivel european” precizează Cătălin Gheorge Coman, primarul orașului Fălticeni.

Acest plan are 4 piloni — unul se referă la locurile de muncă —în România șomajul în rândul tinerilor este de 4 ori mai mare decât nivelul șomajului la nivelul populației, al doilea pilon este educația, al treilea pilon este Cultură Accesibila Tuturor. Și ultimul pilon este Introducerea unei Garanții Europene pentru copii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*