Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Alexandra Burlacu, micuța artistă care vrea să calce pe urmele Sofiei Vicoveanca: „Pentru mine cântecul înseamnă totul”

Are un zâmbet molipsitor și o energie debordantă. La doar 13 ani a reușit să câștige premii cât alți artiști nu au reușit într-o viață întreagă, dar nu se laudă cu asta. Se laudă în schimb cu pasiunea sa pentru folclor…. Este vorba despre Alexandra Burlacu, o copilă din comuna Vadu Moldovei, care iubește enorm cântecul și jocul popular.

A moștenit pasiunea pentru folclor de la tatăl său. Are în sânge tradiția, dragostea pentru muzică și… Bucovina. Când stai de vorbă cu ea emană bunătate și bucurie la fiecare cuvânt pe care îl rostește.

„Cel care zâmbește în loc să se înfurie va fi întotdeauna mai puternic”, este dictonul după care se ghidează micuța artistă.

Chiar dacă abia peste câteva luni va împlini 14 ani este deja o cântăreață „cu acte în regulă”.

Am această pasiune de la 8 ani. Am luat lecții de canto..Am început cu Maria Tănase și acum în prezent mă pregătesc cu doamna Valentina Tablan. Tocmai am participat la concursul ” Cânt si joc de pretutindeni” unde am obținut trofeul, la concursul ” Din suflet de crestin ” unde am obținut tot trofeul, la concursul ” in grădina cu flori multe ” unde am primit mențiune, la concursul ” florile Ceablaului ” si multe altele. Merg și la multe filmări, festivaluri…”, spune Alexandra.

Nu ar fi reușit să își urmeze pasiunea pentru muzică dacă nu era susținută de părinții săi.

Părinții mă susțin și această pasiune o moștenesc de la tatăl meu. Pentru mine cântecul înseamnă totul. Cu toate că e o pasiune nu aș putea să renunț niciodată la ea și cred cu tărie că va fi meseria ce o voi profesa în viitor. Artistul meu preferat este Sofia Vicoveanca. Nu aș putea explica în cuvinte de ce îmi place atât de mult de ea…Am cunoscut-o personal. E o doamnă calculată și care se dedică meseriei ei. Mi-a spus că dacă mă țin de meserie o să ajung unde mi-am propus”, mărturisește Alexandra.

Deși pasiunea pentru muzică îi „mănâncă” mult din timp, Alexandra nu neglijează nici școala. Intenționează să devină o polițistă pricepută.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alexandra Burlacu, micuța artistă care vrea să calce pe urmele Sofiei Vicoveanca: „Pentru mine cântecul înseamnă totul” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*