Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

O mie de cărţi în limba engleză donate pentru Biblioteca Bucovinei şi câteva biblioteci publice din judeţ

Aproximativ 1.000 de cărţi în limba engleză colectate în cadrul Campaniei „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil” – un proiect iniţiat de Alina Balaţchi şi derulat de către asociaţiile Romanian Women in UK şi Opes Foundation, ambele cu sediul în Londra, Marea Britanie – vor putea în curând să fie împrumutate de la bibliotecile publice din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Drăguşeni, Panaci, Iacobeni, Grămeşti, Râşca, Horodnic de Sus, Preuteşti şi Drăgoieşti.

Astfel, elevii, cadrele didactice, dar şi publicul larg, vorbeneficia de un fond de carte în limba engleză mai mult decât atractiv. Cărţile au fost colectate încadrul Campaniei „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil”, un proiect iniţiat de AlinaBalaţchi şi derulat de către asociaţiile Romanian Women in UK şi Opes Foundation, ambele cusediul în Londra, Marea Britanie.

Prin acest proiect au fost îmbunătăţite fondurile de carte decare   dispun   Biblioteca   Bucovinei   „I.G. Sbiera”   Suceava,   Biblioteca   Municipală   CâmpulungMoldovenesc, bibliotecile comunale din Drăguşeni, Panaci, Iacobeni, Grămeşti, Râşca, Horodnic de Sus, Preuteşti şi Drăgoieşti.

De altfel, tot urmare a acestui proiect şi fondurile de carte în limbaengleză din 14 şcoli din judeţ s-au îmbogăţit substanţial. Pe de altă parte, trebuie spus faptul că şi Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” Suceava a derulat ocampanie de strângere de cărţi în limba română „Dăruieşte poveşti”, prin care s-au strâns peste 300   de   cărţi   ce   au   fost   donate   copiilor   români   ce   participă   la   cursurile   şcolilor   „AlexZ   -Româneşte de la A la Z” din Londra şi „Elena Rosetti Cuza” din Atena, Grecia.

Ideea parteneriatului între Suceava şi Londra, respectiv Atena, şi în mod concret a campaniilor destrangere de carte a apărut ca urmare a activităţii “Copiii românilor din diaspora” organizată învara anului trecut de Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei în cadrul manifestărilor“Luna Diasporei”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. O mie de cărţi în limba engleză donate pentru Biblioteca Bucovinei şi câteva biblioteci publice din judeţ | Moldova24

Lăsați un comentariu

*