Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Ministrul Sănătății a inaugurat Maternitatea Fălticeni alături de primar și prefect

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a inaugurat, vineri dimineață, maternitatea Fălticeni alături de primarul municipiul Fălticeni, Gheorghe Coman, și prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Maternitatea Fălticeni are o capacitate de 57 de paturi, dintre care 35 în Compartimentul de Obstetrică-ginecologie, 17 în Compartimentul de Neonatologie şi cinci în Compartimentul ATI, dispunând de 80 de persoane angajate pe posturi de infirmiere, asistent medical şi medic.

„În zona de maternitate, Ministerul Sănătății nu s-a implicat, este meritul total al autorității locale. Ministerul Sănătății a alocat bani pentru spitalul care-l aveți în construcție, pentru finalizare, acesta a fost unul dintre criteriile de alocare de bani. După cum știți, noi nu am avut foarte mulți bani în acest an la Ministerul Sănătății și atunci am făcut niște criterii foarte clare și am pus finalizarea investițiilor, deci finalizăm investițiile care au început, mi se pare logic acest lucru, și am alocat bani pentru conformarea spitalelor județene pentru criterii în vederea autorizării. Acesta este și motivul pentru care Spitalul din Suceava a primit bani pentru a-și organiza secția de sterilizare”, a declarat Bodog.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*