Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Percheziții la un cămin de bătrâni care funcționa ilegal în județul Suceava

Un cămin de bătrâni din județul Suceava, care funcționa ilegal, a fost descoperit de polițiștii suceveni. Oamenii legii au descins joi la locuințele soților Dana și Cătălin Casian, de 44, respectiv 46 de ani, din comuna Sadova, în urma unor mandate emise de judecătorii Tribunalului Suceava.

Astfel, în interiorul casei familiei Casian au fost găsiți cazați 16 bătrâni, cu vârste cuprinse între 75 și 101 ani, cu diverse afecțiuni medicale, din care șase imobilizați la pat. Cei șase primeau tratament de la personal necalificat, respectiv de la Dana Casian, proprietara imobilului. Ceilalți bătrâni beneficiau de tratament prescris de medicii de familie.

Polițiștii au constatat că  pentru activitățile desfășurate nu există autorizații și avize care să ateste funcționarea legală,  astfel că au solicitat intervenția unor reprezentanți de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Teritorial de Muncă Su­ceava și Inspectoratul pentru Situații de Ur­gență  Suceava, pentru a efectua con­­troale de specialitate.

La percheziții au fost ridicate două laptopuri, o tabletă, un memory stick, mai multe documente în original și copii – buletine, documente medicale, cupoane de pensii etc. -, și 4.000 de lei.

Po­lițiștii Serviciului de Investigare a Crimina­li­tă­ții Economice fac cercetări în continuare pentru evaziune fiscală și exer­­citarea fără drept a unei profesii sau activități.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amendă de la DSP pentru cei doi soți care și-au transformat locuința în cămin de bătrâni ilegal | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*