Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Bărbat reținut după ce i-a făcut scandal fostei soții. Avea interzis să se apropie de ea, dar a dat buzna în locuința sa

retinuti arestat- suceavaUn bărbat de 45 de ani, din Ulma, care avea interzis să se apropie de fosta sa soție, nu a ținut cont de asta și a mers, miercuri, la locuința acesteia.

Femeia a sunat la 112 după ce la domiciliul ei a venit fostul soț în vârstă de 45 de ani, din aceeași localitate, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a spart cu pumnii geamul ușii de la intrarea dormitorului din incinta imobilului unde persoana vătămată locuieşte.

Fostul soţ are ordin de restricție prin hotărâre judecătorească, prin care nu are voie să se apropie de domiciliul reclamantei la o distanță de mai puţin de 200 de metri și să nu ia contact cu aceasta prin telefon sau alte mijloace.

Polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au dispus prin ordonanţă reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, acesta introdus în arestul IPJ Suceava. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea hotărârii judecătorești” şi „distrugere”, precizează polițiștii.

Conform legii, persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica, ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie, prin care sa dispuna, cu caracter provizoriu, una sau mai multe masuri, respectiv obligatii sau interdictii.

Incalcarea oricareia dintre masurile dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an.
In caz de condamnare, nu se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bărbat reținut după ce i-a făcut scandal fostei soții. Avea interzis să se apropie de ea, dar a dat buzna în locuința sa | Moldova24

Lăsați un comentariu

*