Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Marș anti-violență, anti-drog și de prevenire a accidentelor rutiere, joi, pe străzile Sucevei

Un marș anti-violență, anti-drog și de prevenire a accidentelor rutiere va avea loc, joi, pe străzile Sucevei, între orele 13 – 15.

La manifestare sunt aşteptaţi să participe peste 1000 de elevi însoţiţi de cadre didactice din unităţile de învăţământ sucevene, dar şi un număr mare de biciclişti, pe traseul: Esplanada Casei de Cultură – Prefectură, Biblioteca judeţeană – Hotel Bucovina – Primărie – str.Universităţii – Kaufland – Nordic – Catedrală – Baia Comunală – Casa de Cultură – Prefectura Suceava.

 

Evenimentul este organizat de Asociaţia „ALECS GROUP” Suceava în parteneriat cu Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Societatea de Cruce Roşie Suceava, în cadrul Acţiunii „Fii conştient, nu dependent” .
Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun, băuturi alcoolice şi accidente rutiere.

Măsurile de ordine publică şi siguranţă rutieră pe timpul desfăşurării marşului vor fi asigurate de către efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Suceava şi Poliţia Locală Suceava.

Inainte de începerea evenimentului va avea loc pe esplanada Casei Culturii un Flash Mob antiviolenţă efectuat de un grup de elevi de la Palatul Copiilor Suceava, iar apoi grupurile de elevi de la şcolile participante vor porni în marş pe traseul stabilit după care vor asista şi în acest an la simularea unui accident rutier în faţa Prefecturii Suceava unde echipaje de salvare, descarcerare şi autospeciale de lucru cu apă şi spumă vor interveni în salvarea vieţii unor victime implicate în accident.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Marș anti-violență, anti-drog și de prevenire a accidentelor rutiere, joi, pe străzile Sucevei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*