Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Și-a înjunghiat soția pentru că s-a săturat să o vadă beată. Bărbatul, trimis în judecată de procurori

Un bărbat din comuna Capu Câmpului a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la violență în familie.

Dumitru Ciobanu și-a înjunghiat soția de supărare că aceasta consuma frecvent băuturi alcoolice. Potrivit procurorilor, cei doi locuiau singuri într-o locuință din Capu Câmpului, iar de mai mult timp femeia obișnuia să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, fapt de natură a-l nemulţumi pe soţul său şi totodată motiv de certuri şi scandaluri permanente între cei doi soţi.

În dimineaţa zilei de 10 aprilie 2017, bărbatul a plecat de la domiciliu pentru a desfăşura diverse activităţi pe un teren agricol. Ulterior a revenit la domiciliu, a finalizat unele activităţi gospodăreşti în curtea casei sale după care, în jurul orelor 21:00, a intrat în locuinţă. Acolo a descoperit-o pe soţia sa în stare de ebrietate.

Deranjat în mod vădit de starea de ebrietate în care a găsit-o şi în acea seară pe soţia sa, s-a enervat şi a lovit-o pe aceasta peste faţă cu palmele şi pumnii, apoi a luat un cuţit tip de bucătărie şi a lovit-o cu acest obiect pe victimă în partea laterală dreapta a toracelui.

După aplicarea loviturii cu cuţitul, inculpatul şi-a dat seama că i-a produs soţiei sale o vătămare destul de gravă şi i-a propus să solicite ajutorul altor persoane. Întrucât soţia sa a refuzat, inculpatul şi-a finalizat treburile gospodăreşti şi s-a culcat până în dimineaţa zilei următoare.

„În dimineaţa zilei de 11 aprilie 2017, în jurul orei 06:00, inculpatul s-a dus la locuinţa vecinului său, l-a informat pe acesta că soţia sa a avut un accident în seara precedentă, iar acesta a solicitat telefonic o ambulanţă. La scurt timp, la locuinţa celor doi soţi s-a deplasat un echipaj medical, iar ulterior şi lucrătorii de poliţie. Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat traumatism cranio-facial (obiectivat prin echimoză) şi un traumatism toracic (obiectivat prin echimoze şi plagă înţepat-tăiată parasternală dreapta complicată cu hemopneumotorax drept ce a necesitat drenaj pleural drept cu evacuarea cantităţii de 700 ml sânge). Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un nr. de 25-30 zile de îngrijiri medicale, plaga parasternală dreapta punând în primejdie viaţa victimei”, susțin procurorii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai adaugă procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un bărbat și-a înjunghiat soția pentru că s-a săturat să o vadă beată. Cum a fost pedepsit | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*