Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Zeci de copaci smulși din rădăcini, găsiți în zona Ocolului Silvic Bucovina. Polițiștii au deschis o anchetă

Zeci de copaci au fost găsiți smulși din pământ în zona Ocolului Silvic Bucovina. Arborii au fost identificați, marți, de un echipaj mixt, format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava.

Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, au fost identificați scoși din rădăcini, 59 de arbori de esență rășinoase din specia molid, care prezentau pe trunchiuri urme de zdrelire și tasare a scoarței, ca urmare a acțiunii de scoatere din rădăcină, iar prin modul de așezare în urma căderii, aceasta nu era specifică doborâturilor cauzate de intemperiile meteorologice.

Mai mult, în zonele învecinate nu au fost identificați arbori doborâți ca urmare a efectelor cauzate de intemperiile meteorologice, fapt ce contrazice ipoteza că, arborii scoși din rădăcină și identificați la fața locului s-ar datora cauzelor naturale.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoatere din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurărilor producerii faptei și identificarea persoanelor implicate”, se precizează în comunicatul Poliției.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Zeci de copaci smulși din rădăcini, găsiți în zona Ocolului Silvic Bucovina. Polițiștii au deschis o anchetă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*