Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Liftieră de la Spitalul Județean Suceava, condamnată definitiv pentru trafic de influență. Cum profita de pacienți

Liftiera de la Spitalul Județean, Maria Străchinescu, a fost condamnată definitiv de magistrații Curții de Apel Suceava la trei ani, opt luni și 20 de zile de închisoare pentru trafic de influență.

Luni seară, femeia de 47 de ani a fost încarcerată în Penitenciarul Botoşani, fiind găsită la domiciliu de polițiști și escortată după gratii.

Maria Străchinescu a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la mijlocul lunii noiembrie 2015.

Aceasta, angajată ca muncitor, respectiv liftier, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, avea ca atribuţii principale transportarea salariaţilor din secţiile spitalului, bolnavii internaţi în vederea desfăşurării actului medical, însoţirea permanentă a cabinei liftului, întreţinerea cabinei în stare de curăţenie.

Potrivit procurilor, în perioada 2008-2015, inculpata Străchinescu Maria a pretins şi primit, în mod direct, de la şase persoane, suma totală de 2000 euro şi 9250 lei, pentru sine sau pentru altul, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă „ Sf. Ioan cel Nou” Suceava sau din policlinicile din municipiu, promiţându-le că-i va determina pe aceştia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau acte contrar acestor îndatoriri.

Cadrele medicale asupra cărora inculpata pretindea că are influenţă sunt funcţionari publici. Astfel, inculpata Străchinescu Maria a pretins şi primit bani, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, de la P. V. şi P. D., respectiv a sumelor de 1000 euro în martie-aprilie 2014 şi 500 euro în perioada mai-august 2015, direct, pentru sine sau pentru altul, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiu, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală numitului P. D. Suma de 500 euro a fost primită de inculpată la data de 11.08.2015.

De asemenea, în perioada iulie – august 2015, inculpata Străchinescu Maria i-a pretins martorului M. H. suma de 500 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, promiţând că îi va determina să-i facă denunţătorului internare în spital şi investigaţii medicale, astfel încât acesta să nu fie nevoit să le plătească. Suma de 500 euro a fost remisă inculpatei de martor în dimineaţa de 11.08.2015.

În cauză s-a stabilit că în perioada februarie-aprilie 2015, martorul A. M. i-a dat inculpatei Străchinescu Maria, liftier la Spitalul de Urgenţă „ Sf. Ioan cel Nou” Suceava, suma de 2.200 lei, suma fiind pretinsă şi primită de aceasta care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, promiţând că îi va determina să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală martorului.

De asemenea, s-a stabilit că în perioada martie – iunie 2015 a pretins şi primit, în trei rânduri, suma totală de 650 lei de la acelaşi denunţător, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului pe care îi va determina să-l interneze pe A. M. Din probele administrate a rezultat şi faptul că inculpata Străchinescu Maria, în perioada decembrie 2008 – martie 2009 a pretins şi primit de la martora S. M. suma de 3200 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, promiţând că îi va determina pe aceştia să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală martorei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Liftieră de la Spitalul Județean Suceava, condamnată definitiv pentru trafic de influență. Cum profita de pacienți | Moldova24

Lăsați un comentariu

*