Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Dan Acibotăriță: Austriecii au înțeles, după ani și ani, că trebuie să aibă și ei un respect pentru codrii din România

Președintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, apreciază măsurile luate de compania Holzindustrie Schweighofer împotriva prevenirii furtului de lemn, dar și plantarea de pomi.

„Noi, verzii suceveni, am observant că în ultima perioadă de timp cei de la Holzindustrie Schweighofer au impus anumite măsuri de prevenție împotriva furtului de lemn, ba mai mult au și plantat copăcei, cea ce este un lucru bun, iar ca să fie și mai bun trebuie să vedem și rezultatele. Este bine că austriecii au înțeles, după ani și ani, că trebuie să aibă și ei un respect pentru codrii din România”, susține Acibotăriță.

Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de acțiune cuprinzător pentru a combate tăierile ilegale din România. Compania a luat măsuri pentru a consolida siguranța lanțului său de aprovizionare, astfel încât doar lemnul exploatat legal poate ajunge la fabricile sale de cherestea. În acest scop, Holzindustrie Schweighofer a lansat cu succes Timflow, un sistem unic, ce permite monitorizarea prin GPS a transporturilor de buștean, de la locul de încărcare până la porțile fabricilor, se precizează într-un comunicat al companiei.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Dan Acibotăriță: Austriecii au înțeles, după ani și ani, că trebuie să aibă și ei un respect pentru codrii din România | Moldova24

Lăsați un comentariu

*