Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Și-a băut mințile apoi a ucis-o în bătaie pe concubina sa. Ce pedeapsă i-au dat magistrații

cercetat-arestat-de-orice-fel-300x240Un bărbat din satul Soloneț a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava, vineri, pentru că și-a ucis în bătaie concubina.

Iliuță Adrian Crăciunescu a fost trimis pentru cinci ani după gratii pentru violență în familie.

Iliuță Adrian Crăciunescu și concubina sa, V.F., erau consumatori de băuturi alcoolice. Nu de puține ori acesta și-a bătut iubita după ce consuma alcool, dar femeia nu a făcut nicio sesizare la Poliție. Ba mai mult decât atât, nega cu vehemență în fața cunoscuților, care o întrebau de vânătăi, că ar fi lovită de bărbat. Singura căreia femeia i-a recunoscut că este bătut de concubin a fost fiica acesteia.

Cei doi locuiau împreună încă din 2008 în locuința lui Adrian Crăciunescu din satul Soloneț. Nu aveau un loc de muncă stabil, dar trăiau din munca cu caracter ocazional prestată de bărbat  sau ajutorul social oferit de Primăria comunei Todirești. Certurile, consumul de alcool și bătăile erau la ordinea zilei în locuința lor.

like-facebookÎn luna decembrie 2013 femeia a fost bătută atât de tare încât a suferit o fractură la mâna dreaptă, dar nu a mers la Poliție. Atât ea, cât și concubinul au spus că de fapt femeia s-a lovit singură de beată ce era.

Procurorii arată că în noaptea de 25/26 august 2016 între cei doi concubini a avut loc un nou episod violent, de această dată cu consecințe tragice. Cercetările întreprinse în cauză au pus în evidență faptul că în ziua de 25 august 2016, încă de la orele amiezii, cei doi concubini au început să consume cantități mari de băuturi alcoolice.

În jurul orelor 22:00 cu aproximație, victima a revenit la domiciliu, fără însă a se putea stabili locul unde a fost până atunci. Bărbatul a constatat că victima a adus acasă o sticlă conținând alcool dublu rafinat, a consumat și el din respectiva băutură.

Ulterior orelor 01:00 (data de 26 august 2016) cei doi concubini au început din nou să se certe. Pe fondul acestui conflict, Crăciunescu a lovit-o cu palma peste față cu putere,  proiectând-o peste pat; victima s-a lovit cu partea stângă a capului de un ornament sferic situat pe tăblia patului. Femeia a avut puterea să se ridice de pe pat, s-a așezat apoi pe podea și după un interval scurt de timp, 5-10 minute, i-a comunicat inculpatului că se simte rău, după care a murit.

În dimineața zilei de 26 august 2016, în jurul orelor 10:30, bărbatul i-a comunicat martorului T.C. că victima a încetat din viață. Până la acel moment inculpatul nu a informat nici o persoană sau autoritățile locale despre deces, preferând să consume în continuare cantități mari de băuturi alcoolice (sub acest aspect se cuvine a fi menționat faptul că după sesizarea lucrătorilor postului local de poliție inculpatului i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, analiza toxicologică relevând pentru ora 15:20 o alcoolemie de 3 gr ‰).

Medicii legiști au concluzionat că moartea femeii a fost violentă şi s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral cu edem cerebral, hematom voluminos subdural stâng, ruptură poligon Willis instalat pe fondul unei intoxicaţii etilice acute. Leziunile cerebrale s-au putut produce fie prin lovirea extremităţii cefalice cu un mijloc contondent cu hiperextensia bruscă a capului urmată de cădere cu extremitatea cefalică pe o suprafaţă dură (cel mai probabil), fie prin căderi repetate cu extremitatea cefalică pe diferite obiecte.

Pe suprafaţa externă a corpului au fost identificate multiple echimoze, cu vechimi diferite, care au putut fi produse prin loviri repetate cu mijloace sau corpuri contondente sau prin căderi repetate şi nu au avut caracter tanato-generator. Între traumatismul cranio-cerebral şi deces există o legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. La momentul decesului victima se afla în stare de intoxicaţie etilică acută, alcoolemia înregistrând valoarea de 1,65 gr. ‰, iar alcooluria înregistrând valoarea de 2,75 gr. ‰.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Și-a băut mințile apoi a ucis-o în bătaie pe concubina sa. Ce pedeapsă i-au dat magistrații | Moldova24

Lăsați un comentariu

*