Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Fost senator sucevean cercetat de procurori din cauza unei case ridicate în pădure

Foto:Bzi.ro

Un fost fost senator de Suceava este cercetat de procurori din cauza unei case ridicate în pădure. Este vorba despre fostul senator sucevean Teodor Haucă, care este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în urma unei sesizări depuse de Garda Forestieră.

Potrivit Ziarul de Iași, în urma unui control realizat recent, inspectorii au descoperit că în pădurea Bucium de lângă Iaşi, proprietarul unei suprafeţe de circa două hectare de fond forestier a încălcat condiţiile în care i s-a aprobat amplasarea a două construcţii pe terenul deţinut.

„În locul celor două locuinţe de câte 200 metri pătraţi aprobate, acesta a construit o singură clădire, cu o suprafaţă mult mai mare, a amplasat încă o clădire pentru care nu deţinea acordurile necesare iar suprafaţa cumulată a aleilor de acces amplasate o depăşeşte pe cea aprobată. De asemenea, arborii rămaşi pe suprafaţa respectivă au fost toaletaţi, transformând practic pădurea respectivă într-un parc, cu afectarea majoră a funcţiilor ecologice iniţiale”, a precizat Mihai Găşpărel, inspector şef la Garda Forestieră Suceava.

Blocaj la primărie
Deşi reprezentanţii Gărzii Forestiere nu au dorit să ne furnizeze numele proprietarului, reporterii „Ziarul de Iaşi” au reuşit să afle pe surse identitatea acestuia. Teodor Haucă este găsit responsabil pentru că şi-a împrejmuit cu gard masiv suprafaţa deţinută, deşi acest lucru este interzis de legislaţia silvică. Cei de al Gardă menţionează şi faptul că acest lucru a împiedecat  şi accesul personalului de la Ocolul Silvic cu care are contract de asigurare a serviciilor silvice. Pentru faptele constatate s-a depus la instituţiile abilitate o sesizare penală, urmând ca instanţa de judecată să dispună în cauză. „Avizul nostru este dat pentru două locuinţe private, însă acolo s-a construit o singură locuinţă pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Noi am înaintat sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi aşteptăm de la Primăria Iaşi să ne trimită autorizaţiile pe care le-au dat ei, dar vedem că este un blocaj acolo”, a menţionat şi Aurel Dumitriu, şef serviciu la Garda Forestieră Suceava.
Ce spune fostul parlamentar
La rândul său, omul politic Teodor Haucă, a declarat că în opinia sa, cei de la Gardă au făcut un abuz. „În primul rând sunt proprietar. În al doilea rând, au făcut un abuz, au interpretat greşit legea. Eu sunt în contencios administrativ, în Ministerul Mediului. La mine, suprafaţa pe care au găsit-o ei în neregulă, cu aparaturile lor, este foarte mică. Eu am scos pe 400 metri pătraţi două parcele pe care le-am unit şi am construit pe ele. Care este abaterea? E ceva dirijat, de cine şi cum?”, se întreabă Teodor Haucă.  Acesta este cunoscut la nivel de Iaşi în urma scandalului din 2015, când fostul senator a fost cercetat sub control judiciar în dosarul în care judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi a fost reţinut de procurorii DNA pentru mai multe acuzaţii, între care trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu şi violarea vieţii private.Haucă a fost audiat în urma unor informaţii cu privire la faptul că acesta ar fi fost contactat de un basarabean judecat pentru trafic de ţigări, individ pe care l-ar fi pus în legătură cu judecătorul ieşean Dan Anton, pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fost senator sucevean cercetat de procurori din cauza unei case ridicate în pădure | Moldova24

Lăsați un comentariu

*