Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Holzindustrie Schweighofer ia măsuri pentru a proteja pădurile virgine și cvasi-virgine din România

Holzindustrie Schweighofer se angajează să protejeze pădurile virgine și cvasi-virgine din România. Toate pădurile deținute de Grupul Schweighofer sunt administrate conform celor mai înalte standarde de sustenabilitate, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Următorul pas este ca aceste păduri să fie re-evaluate. Astfel se vor identifica toate zonele de patrimoniu natural și vor fi puse sub protecție integrală. Pădurile virgine și cele cvasi-virgine au o importanță deosebită pentru biodiversitate, reprezentând un refugiu pentru păsări precum ciocănitoarea și pentru diverse specii de insecte. Schweighofer a stopat toate activitățile economice în 5% din suprafețele forestiere deținute. Prin re-evaluarea suprafețelor împădurite deținute de companie, Holzindustrie Schweighofer depășește toate cerințele legale în vigoare. Grupul Schweighofer va încredința această evaluare unor experți de renume, recomandați de către organizația de mediu non-guvernamentală Agent Green.

„Suntem dispuși să ne asumăm această responsabilitate care depășește competența imediată a unei companii de prelucrare a lemnului, împreună cu efortul de a stabili măsuri suplimentare în acest sens. Într-o primă etapă, vom plasa suprafețele noastre forestiere din Câmpușel sub protecție integrală în conformitate cu toate normele de protecție a mediului, dezvoltând astfel o zonă strict protejată”, a declarat Frank Aigner, director general al Grupului Schweighofer.

Această suprafață forestieră se află chiar între parcurile naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Această vale este localizată la o altitudine între 1.250 și 1.650 m și reprezintă un coridor important în special pentru urși, lincși și cervide.

Am găsit în Agent Green un partener combativ și competent cu care am avut numeroase discuții despre conservarea biodiversității în pădurile României, adevărate oportunități de a învăța unul de la celălalt”, precizează Frank Aigner, director general al Grupului Schweighofer.

Grupul Schweighofer deține 14.666 ha de pădure în România, în zone precum Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamț și Suceava. În următoarele luni, experți de mediu vor evalua aceste suprafețe de pădure și vor identifica cele mai valoroase habitate, care necesită să fie prezervate. Holzindustrie Schweighofer va face publice rezultatele evaluărilor și măsurile corespunzătoare implementate.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Tufa_quasi_virgina says:

    Foarte interesanta chestia asta cu “paduri quasi-virgine”,ba chiar si cu cele “virgine” ! Adeca,i s-a facut mila lu’ herr Schweighofer si a zis: uite,mai,la salbaticii astia,cand sa pun drujba pe ele,hopa,ca sunt paduri virgine! Iar aiciea statul nu protejeaza nimic,nici tufele macar,asta din cauza ca ne-au fugarit pe noi de-aici ,in 1918,iaca se face acusica una suta ani!
    Sau,ca sa ramanem in context,la tine-n sat se instaleaza, cu voia militiei si a primariei,pe baza de ciubuc&spaga,un haidmac care arde tot,tot ce prinde,de la minora la baba!Adica se uita la CNP-ul lor si daca este cu 2 in fata,aia esti!
    Si intr-un tarziu,cand se aud ceva maraieli,ce anunta el cu voce grava,responsabila? Anunta ca de azi inainte nu se va mai atinge de virgine si quasi-virgine! Cate or mai fi…
    Umor german tipic.
    O fi discutat ceva un anume sas,amic bun cu Schweighofer,chiar si pe baza de afinitate (sa fi mancat amandoi ceva pe baza de afine,la Sibiu,la o cabana ,la Cisnadioara,dzicu unii…),deci sa fi discutat ceva cu numitul Schmetterling,cand cu vizita la Suceava?
    Mare lucru sa stii nemteste!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Holzindustrie Schweighofer ia măsuri pentru a proteja pădurile virgine și cvasi-virgine din România | Moldova24

Lăsați un comentariu

*