Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Începe campania de vaccinare antirabică a vulpilor din județul Suceava

Începând de vineri, 5 mai, demarează campania de vaccinare antirabică a vulpilor de pe teritoriul județului Suceava. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, aceasta se va desfășura până pe 01 iunie.

„Zborurile necesare pentru desfășurarea acțiunilor de vaccinare vor fi efectuate de pe Aeroportul Iași, în perioada 05 mai -11 mai, iar după data de 11 mai se vor distribui manual, la vizuină, momelile vaccinale pentru vulpi”, precizează DSVSA.

Specialiștii DSVSA susțin că populațiile de vulpi reprezintă principalul rezervor de virus rabic. Animalele bolnave pot transmite virusul, prin mușcătură, altor animale sălbatice sau domestice sau chiar omului. Scopul vaccinării este acela de a elimina sau reduce difuzarea bolii.

Atenționăm populația pe această cale ca în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, într-o zonă unde nu sunt copii sau animale de companie, acestea se lasă în locul în care sunt găsite. În cazul în care aceste momeli se află în locuri în care sunt copii sau animale de companie, se protejează mâna cu o mănușă sau o pungă de plastic și se ia momeala care se plasează într-o zonă împădurită. Dacă se găsește o momeală cu învelișul desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuși, se pune momeala într-o pungă de plastic și se anunță medicul veterinar din cea mai apropiată localitate”, susțin reprezentanții ANSVSA.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*