Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Alexandru Scheul, revoltat de atitudinea parlamentarilor suceveni: Înainte de alegeri nu încăpeau afișele pe la magazinele noastre cu promisiunile lor, dar de când s-au văzut la București nu a venit unul să ne întrebe ce probleme avem

Proprietarul firmei Killer, Alexandru Scheul, a fost prezent, miercuri, la dezbaterea cu președintele României, Klaus Iohannis, și primarii din județ, unde a tras un semnal de alarmă asupra situației în care se află tinerii care merg să muncească în străinătate și cât de greu le este când vor să investească banii în România. Totodată, omul de afaceri a atras atenția că parlamentarii suceveni au uitat promisiunile făcute în campania electorală.

Am pornit de la zero și știu ce înseamnă să faci o investiție în România. Am fost în Anglia, am produse în Anglia, sunt foarte bine cunoscute, în Irlanda, în Spania, în Bruxelles am produse, și am stat de vorbă cu tinerii de acolo și i-am întrebat: <Măi, vouă chiar nu vă pasă de România?> (Eu sunt mai patriot așa, am vrut să fug pe vremea lui Ceaușescu de câteva ori, dar acum să mă scoată cineva din țară, nu plec) Și mi-au spus: <Cu dragă inimă aș veni, dar ce să  fac în România? Am muncit cinci ani în Irlanda, mi-am cumpărat un tractor, am cumpărat câteva hectare de pământ, am cumpărat animale și după trei luni a trebuit să mă duc iar în Irlanda să muncesc ca să am ce da de mâncare la animale>. Deci asta nu mi se pare normal. Trebuie ca guvernanții, v-am spus, înainte de alegeri nu încăpeau afișele pe la magazinele noastre, pe la firme, cu promisiunile lor, dar de când s-au văzut la București nu a venit unul să ne întrebe ce probleme avem”, a declarat Alexandru Scheul.

Omul de afaceri a mai adăugat că este o problemă faptul că statul român nu îi protejează pe afaceriști împotriva celor care își declară singuri, în mod voit, insolvența.

„Iau marfă de la unul, de la altul și după ei îi trag și pe ceilalți”, a adăugat Scheul.

Alexandru Scheul, un fost mecanic de moto­­ciclete din judeţul Suceava, a achiziţionat în urmă cu mai mulți ani clădirile unei foste CAP, a adus câteva utilaje se­cond-hand din Germania şi a făcut primul pas în indus­tria me­zelurilor. Acum este unul dintre cei mai mari procesatori de carne din regiunea Mol­dovei și nu numai.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*